A 2014-es Forma-1-es mezőny képe nagyjából kialakult tavaly november-decemberre, mindössze három hely maradt betöltetlen mostanra. A Marussiánál Jules Bianchi csapattársának személye kérdéses, de igen valószínű, hogy hosszabbítanak Max Chiltonnal, így igazából csak a Caterhamnél fedi teljes homály a jövő évi párost.
A helyekért versenyben van a 2013-ban alkalmazott Charles Pic és Giedo van der Garde, azonban a svéd GP2-es tehetség, Marcus Ericsson, a csapatot a kezdetektől, idén háttéremberként és tesztelőként szolgáló Heikki Kovalainen és a Saubertől 2012 végén elküldött Kobajasi Kamui is képben van.


“Sok versenyzőt emlegetnek a Caterhammel kapcsolatban, ami jó hír számunkra” – mondta a csapat szóvivője a brit Sky Sportsnak.
“Úgy gondolom, igazán hízelgő, ha olyan tapasztalt, tehetséges és népszerű pilótát kötnek hozzánk, mint Kamui. A maga idejében bejelentjük majd a felállást, a tapasztalat szempontjából több Kamui-szintű jelöltünk is van. Azt hiszem világos lehet, hogy idén legalább az egyik autóba tapasztalt versenyzőt kell ültetni, az új szabályok, új autó miatt ez lényeges dolog.”
Amikor a döntés és a bejelentés határidejéről kérdezték, a csapat képviselője így felelt: “Valamikor január 28., 9 óra előtt megtörténik” – utalt az első, jerezi teszt kezdetére, amelyen már ott lesz a Caterham.
“Tavaly eléggé az utolsó pillanatra hagytuk a dolgot, de idén nem szeretnénk így tenni. Nagyon-nagyon közel vagyunk már a bejelentéshez. Van még pár hetünk, de nem tervezzük, hogy adig húzzuk.”