Titkosították Michael Schumacher kórházi anyagait, aki tizenkettedik napja van mesterséges kómában. Tavaly év végén szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben. Azóta a grenoble-i kórházban ápolják a hétszeres világbajnokot, aki miatt komoly biztonsági intézkedésekről is döntöttek.


A Bild úgy tudja, hogy a nagy kapkodásban éppen arról feledkeztek el az orvosok, hogy Schumacher kórlapja titkos legyen. A kórház belső rendszeréhez hozzáféréssel rendelkezők közül az első napokban bárki hozzáférhetett Schumacher kórlapjához, és a lap szerint sokan éltek is ezzel: több alkalommal is letöltötték a Schumacher agyáról készült felvételeket.

A baleset utáni napokban több lap is arról számolt be, hogy szó szerint kincset ér egy Schumacherről készült kórházi fotó, akinek sikerült volna ilyet készítenie, hétszámjegyű összeghez juthatott volna – euróban. Ennyit biztosan nem ért volna egy agyi MRI vagy CT, de pár százezret kaszálhatott volna velük valaki.

Csak feltétlezhető, hogy az informatikusok gondosan visszakeresték minden letöltő adatait, és a kórház vezetői nyomatékosan figyelmeztették az érintetteket, hogy ne merjék kiadni azokat a sajtónak. Azóta a kórlaphoz való hozzáférést csak a Schumachert kezelő stábnak engedélyezik.

Corinna Schumacher kérésének megfelelően egyébként csütörtökre szinte az összes újságíró felszívódott a grenoble-i kórház környékéről, csak az igazán kemény mag maradt hírekre vadászni.