Az egykori Jordan-, Ferrari- és Jaguar-pilóta Eddie Irvine-t Milánóban hat hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték ma.


A nem épp sima modoráról ismert, ingatlanüzleteivel igen jelentős vagyonra szert tett északír versenyzőnek egy régi ügy miatt kellett felelnie: Irvine még 2008-ban keveredett kocsmai verekedésbe egy milánói szórakozóhely, a Hollywood VIP-részlegében. A kakaskodásban az ellenfél a volt oktatási miniszter, egyben milánói polgármester fia, Gabriele Moratti volt, a balhé hátterében egy Irvine által Moretti barátnőjének küldött sms állt.
Moratti Irvine-éval megegyező büntetést kapott.
Az ítélet nem jogerős, olasz források szerint Irvine ügyvédei igyekeznek majd elhúzni az ügyet egészen a 2015 végi elévülésig.
2012 januárjában az addig Force Indiá-s Adrian Sutil is hasonló ügy miatt kapott felfüggesztett szabadságvesztést és súlyos pénzbüntetést: a német versenyző még a 2011-es Kínai Nagydíj utáni estén Sanghajban dulakodott a Lotus-tulajdonos Genii Capital egyik főnökével, Eric Luxszal, akit egy törött pezsgőspohárral a szó szoros értelmében nyakon vágott.