Michael Schumacher december 29-én a franciaországi Meribel sítelepen, két kijelölt pálya közötti szakaszon szenvedett életveszélyes fejsérülésekkel járó síbalesetet. Az illetékes, albertville-i ügyészség hivatalból kivizsgálta az ügyet, a szemtanúk beszámolói mellett felhasználva a hétszeres világbajnok sisakkamerájának felvételét is. Az eredményekről szerda délelőtt tartottak beszámolót.
A hatóságok megvizsgálták a helyszínt, beszéltek a szemtanúkkal, a pályán rekonstruálták a balesetet és Schumacher sisakkamerájának kb. kétperces, kiváló minőségű, jól használható videóját is megnézték már, de még vizsgálni fogják, kockáról kockára. A német hírek szerint létező másik, külső felvételt nem látták, kétlik, hogy valóban van ilyen.


A nyomozást vezető Patrick Quincy ügyész kiemelte, hogy a Schumacher-vizsgálat semmiben nem különbözik a más, hasonló nyomozásoktól, rutineljárásról van szó. Idényenként kb. 50 ilyen esettel foglalkoznak.
Bár Schumachert “kiváló” síelőnek nevezték, amikor a jobb oldali, piros pályáról letért, az egyik léce egy sziklára futott, 8 méterre a kijelölt pályától, az esés 9 méterre történt. 
A 45 éves versenyző baleset előtti pontos sebességét most sem tudják még megbecsülni, és nem is tartják döntő fontosságú tényezőnek, de úgy vélik, lassítani próbált, semmiképp sem volt veszélyesen gyors.
A nyomozás során nem sikerült megerősíteni azt a korábbi információt, miszerint Schumacher azért hagyta el a kijelölt pályát, hogy segítsen valakinek.
Ami a pályákat elválasztó sziklás részt illeti, a vizsgálat szerint az előírásoknak megfelelően jelölték, hogy veszélyes területről van szó. Ezzel együtt a jelenlegi információk alapján Schumacher felelőssége sem mondható ki, tartotta magát a szabályokhoz.

Schumacher felszerelését – a léceket, sisakot – a francia síszövetségnek adták szakértői elemzésre, azonban annyi megállapítható, hogy nem a felszerelés okozta a balesetet, az egyik léc a sziklára való ráfutáskor sérült meg.

Kattints a képre és nézd meg Schumacher legnagyobb, nyertes csatáit!

Itt a Schumacher-nyomozás eredménye 1