Bár az általános vélemény az, hogy az új motorokat/erőforrásokat és új aerodinamikai előírásokat hozó 2014-es F1-es idény a gyári csapatokat juttatja majd jelentős előnyhöz, a kisebbeknél azért titokban remélik, hogy valami ötletes fejlesztéssel “belenyúlnak a tutiba” és előrébb léphetnek. Így van ezzel a Toro Rosso 19 éves újonca, Danyiil Kvjat is.


“Nincsenek konkrét céljaim, szerintem egyszerűen mindig a maximális teljesítményre kell törekedni, aztán kiderül, hogy az mire elég” – nyilatkozta egy orosz televíziónak. “Azt viszont mindenképp hiszem, hogy jó esélyünk van az élmezőnyben való küzdelemre, főképp, hogy ekkora szabályváltozások jönnek. A középcsapatoknak most lehetősége nyílik előretörni, nagyon remélem, hogy így is lesz!”
Kvjat ősszel a korábban fő esélyesnek tartott, jóval tapasztaltabb Felix da Costával szemben kapta meg a Toro Rossó-s ülést, a döntés hátterében valószínűleg orosz nemzetisége is szerepet játszott, hiszen 2014 októberében Szocsiban megrendezik az első Forma-1-es Orosz Nagydíjat. Az ifjonc azt mondja, örülne, ha a jelenlétének köszönhetően hazai támogatók kopogtatnának a faenzai csapatnál.
“Hosszú és nehéz folyamat ez, de természetesen nyitottak vagyunk bármilyen szponzori tárgyalásra.  Bármilyen érdekes ajánlatot megfontolunk, szívesen fogadnánk az orosz támogatókat” – mondta.