Egyre több nagy név csatlakozik a Formula E sorozathoz, ami tulajdonképpen egy rémisztő jövőkép a benzingőz szerelmeseinek. Itt már V6-os turbómotor sincs, sőt, mivel az autókat kizárólag elektromos motor hajtja, egy árva, fikarcnyi robbanás sem történik a lemezek alatt. Csak veszett tempóban áramló elektronok keltenek villamosokat idéző zajt.

Ettől még lehetne menő, de ha a videón látható módon próbálják népszerűsíteni a vadonatúj szakágat, akkor nevetséges kudarc lesz a vége, nem sikertörténet. Mert ez a vinnyogó körözés még a nappaliban, egy játékautóval elmegy, de egy világraszóló versenysorozat tökösségét demonstrálni már édeskevés.


Formula E? Az meg mi?

2012. szeptemberében bejelentették, hogy a korábbi Formula?1-es pilóta Lucas di Grassi lesz a sorozat tesztpilótája. Novemberben bejelentették, hogy a 42 autó fog rajzhoz állni. A Formula?1-es McLaren fogja biztosítani a motort, a sebességváltót és az elektronikai berendezést az összes autóba. A karosszériákat a Dallara a Spark Racing Technologies-zel fog együttműködni. A 2014-es szezonra 10 nagyvárosban fognak versenyt rendezni.

A legtöbb sportággal ellentétben a Formula E sorozat versenyzői utcai pályákon fognak versenyezni. Rio de Janeiro és Róma az első két helyszíne a sorozatnak. A FEH tárgyalásokat folytat London polgármesterével, Boris Johnson-nal egy esetleges verseny megrendezéséről. 2013. májusában nyilvánosságra hoztak 9 várost, ahol verseny lesz rendezve a 2014-es debütáláskor, London, Róma, Los Angeles, Rio de Janeiro, Miami, Peking, Putrajaya, Bangkok, Buenos Aires és Berlin. -wikipedia.com