A nyolcadik éjszaka után változatlanul kritikus, de stabil az állapota a grenoble-i klinikán ápolt Michael Schumachernek aki még december 29-én szenvedett súlyos fejsérülést síbalesetben a francia Alpokban.
Állapotáról hétfő délelőttig nem adtak újabb hivatalos tájékoztatást az orvosai, akik – menedzserével, Sabine Kehmmel egyetemben – már többször hangsúlyozták, hogy csak akkor nyilatkoznak ismét, ha változás történik. Délelőttönként mindig Schumacher családját tájékoztatják elsőként a beteg állapotáról.
A baleset pontos körülményeiről szerdán várható további információ, amelyről a vizsgálatot vezető ügyészség 11 órakor sajtótájékoztatón számol majd be. Pénteken derült ki, hogy Schumacher a bukósisakján fejkamerát viselt, s ezt a család átadta a hatóság embereinek, majd felbukkant egy másik, egy síelő által véletlenül rögzített felvétel is, amelyet szintén megvizsgálnak majd, ha eljut a hatósághoz.
A grenoble-i kórház hétfő délután kiadott közleménye szerint Schumacher állapotában nem történt változás, továbbra is kritikus, de stabil. Újabb hírek “nem várhatók a közeli jövőben”.
Forrás: MTI