A 2013-ra a Mercedeshez szerződött Lewis Hamiltonnak elég felemás éve volt az új csapatnál. Az ezüst nyíl a vártnál jóval versenyképesebb autó volt, az angol pilóta azonban sokszor küszködött vele, nem érezte a járgányt, a szezon második felében szinte végig ostorozta önmagát emiatt és néha a csapattal is összezördült a rádión.
F1: A Mercedesnél bírják Hamilton stílusát 2


A Mercedes-csapat társtulajdonosa és -főnöke, Toto Wolff a fentiek ellenére nagyon is kedveli Hamiltont és Hamilton stílusát:
“Először is, Lewis egy nagyon egyenes és rendes fickó. Általánosságban öröm vele a munka, már csak azért is, mert nagyon versenyképes. Ritka az olyan pilóta, aki ennyire versenyképes és mégsem valami elcseszett személyiség. Ő pedig tényleg nem az” – nyilatkozta az osztrák az Autosportnak.
A kérdésre, hogy Hamilton több odafigyelést, “babusgatást” igényel-e, mint az átlag, Wolff így felelt: “Egyedi figura, és az egyediség néha visszaüt, azonban Lewis hajlandó tanulni. Nekem nagyon tetszik, hogy tényleg hallgat a tanácsokra, hiszi, hogy hasznára válnak. Igyekszünk teljesen nyíltak lenni egymással.” 
A csapat címzetes elnöke és egyben másik résztulajdonosa, Niki Lauda úgy véli, hogy Hamilton túl szigorú volt magához 2013-ban: “Lewisnak voltak kiemelkedő pillanatai és hullámvölgyei is, de a tehetsége és a lendülete nem kérdés. Budapesten kiemelkedő győzelmet aratott, senki sem csinálhatta volna szebben” – utalt a háromszoros bajnok Hamilton tavalyi egyetlen futamgyőzelmére.