Michael Schumacher többször is nyíltan elismerte, hogy a legnagyobb és egyben leginkább tisztelt ellenfele a mclarenes Mika Häikkinen volt a pályán. 1998-99 bajnoka is így érez, nagyon szorít Grenoble-ban kómában fekvő Schumacherért, árulta el a német Bildnek.


“Nagyon megrázott (a balesete), írtam e-mailt Corinnának és a családnak, tudattam, hogy mennyire együtt érzek velük ebben a szörnyű helyzetben. A legfontosabb a család – most nyugalomra és erőre van szükségük, hogy bírják ezt a küzdelmet.”
Häkkinen személyes tapasztalatból beszél, ugyanis 1995-ben az Ausztrál Nagydíj edzésén hatalmasat bukott, egyebek mellett életveszélyes koponyasérülést szenvedett, napokig kómában volt.
“Ennél szörnyebb dolog nem történhet az életben, az ember rájön, hogy mennyire törékeny is az élet. Az egyetlen dolog, ami számít, hogy az ember foghassa a szerette kezét és bízhasson az orvosokban. Az ember csak ül ott a kórházban, reménykedve, hogy végül jól alakulnak a dolgok, de nem lehet tudni, mit hoz a másnap. Tehetetlenek vagyunk, ez benne a borzalmas.”
“De Michael egy igazi küzdő, ami nem adja fel, míg meg nem nyeri a csatát” – tette hozzá a Schumacherrel egykorú, 45 éves versenyző.
Az egy héttel ezelőtt síbalesetben súlyos fejsérüléseket szenvedett Schumacher jelenleg is válságos, de stabil állapotban, mesterséges kómában van a kórházban, újabb tájékoztatás hétfőn várható az állapotáról.