Péntek este a 80-as évek közepén-második felében a Forma-1-ben versenyző Philippe Streiff látogatta meg a kórházban barátját, a múlt vasárnapi síbalesete óta kómában fekvő Michael Schumachert. Streiff, aki egy 1989-es tesztbaleset után fél oldalára lebénult és azóta is tolószékben ül, beszélt a francia orvosoknak tanácsadói minőségben segítő dr. Gérard Saillant professzorral is, aki 1999-es silverstone-i balesete után műtötte Schumachert.

A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken

A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken

A Philippe Streiff jó híreket hallott pénteken

 

Streiff a látogatás után nyilatkozott a sajtónak, és csupa jó hírt mondott. “Nem vagyok orvos, csak azt ismételhetem, amit Gérard Saillant mondott. Ő azt mondta nekem, hogy Michael állapota súlyos, de szerencsére már nincs életveszélyben” – mondta az újságíróknak Grenoble-ban. Saillant állítólag azt mondta Streiffnak, hogy nincs ok azt feltételezni, hogy Schumacher nem épül fel. Fontos ugyanakkor leszögezni, hogy ezt az információt hivatalosan nem erősítették meg a grenoble-i orvosok.

Streiffra hivatkozva a Reuters is kiadott egy hírt, ebben az áll, hogy Schumacher “valamivel jobban van”. Ugyanakkor a hétszeres bajnok agyának bal oldalán lévő bevérzések aggasztják az orvosokat, mert a beszédközpont a közelükben van.

Schumacher szóvivője, Sabine Kehm és a grenoble-i kórház azt mondta, hogy csak akkor adnak további tájékoztatást Schumacher állapotáról, ha érdemi változás történik akár pozitív, akár negatív irányban.

A Bild tudósítója, Nicola Pohl szombaton délre jelezte, hogy Schumacher menedzsmentje szerint Streiff kijelentése nem volt megalapozott, a pilóta továbbra is életveszélyes állapotban van, Saillant professzor nem is mondott részleteket a franciának. Sabine Kehm hangsúlyozta, hogy csakis a hivatalos, kórházi tájékoztatások tekinthetők hitelesnek – a menedzser hozzátette, hogy újabb közleményre, sajtótájékoztatóra hétfőn lehet számítani.