Úgy tűnik, a legendás brit humor összeegyeztethetetlen a komoly helyzetekkel: miután néhány napja a világ legismertebb autós újságírója, az évi egymillió fontos (360 millió Ft) gázsiért dolgozó Jeremy Clarkson tréfája talált mellé, most egy nacionalista pártvezér szóvivőjének sikerült egy gusztustalan hasonlathoz felhasználni Michael Schumacher nevét és állapotát. 

A brit szélsőjobb szóvivője, Simon Darby éppen arról tartott sajtótájékoztatót, hogy a brit nemzeti pártot (BNP) szinte a kezdetektől irányító, gyermekkora óta szélsőjobboldali nézeteket valló Nick Griffin csődöt jelentett, így kerülve meg tekintélyes adósságainak kifizetését. Amikor újságírók arról kérdezték, hogyan érzi magát főnöke, a szóvivő cinikusan ennyit mondott: 
“Michael Schumacher bankszámlája tele van, de fogadjunk, hogy most bármit megadna, hogy cserélhessen Nickkel.” 
A megjegyzés már csak azért is otromba, mert az illető politikus, aki mellesleg egy ellene indított ügyvédi műhibaper következtében veszítette el vagyonát, maga is sportoló: a jogi egyetemen magas szinten bokszolt. 
Nick Griffin egyébként szóvivője állítására rácáfolva később elmondta, hogy “csuda jól érzi magát”, hiszen felszabadult a pénzügyi kötelezettségek rá nehezedő terhe alól, és nyugodtan folytathatja munkáját, mint európai parlamenti képviselő.