Francia sajtóértesülés szerint Michael Schumacher sisakkamerával síelt múlt vasárnap, amikor súlyos balesetet szenvedett Méribelben, és azóta is kómában van. Arról egyelőre nincs hír, hogy a kamera valóban rögzítette-e az esést, a lap érdeklődésére a nyomozók nem voltak hajlandók kommentálni az információt.


“Bizonyos részletekről először csak a családdal beszélünk, és nem a sajtóval” – nyilatkozta a nyomozócsoport egyik tagja, Patrick Quincy. A vizsgálatok még nem zárultak le, sőt az RMC Sport úgy tudja, hogy a nyomozók keresték a GoPro kamerát, de – állítólag – még nem is került elő.

Aztán később kiderült, hogy nagyon is előkerült, mert a Schumacher család maga adta át a nyomozóknak. Privát szférájuk védelme érdekében először nem akarták átadni a kamerát, végül mégis megtették, ráadásul önként. Ez arra utal, hogy a kamera be volt kapcsolva, és segítségével a nyomozók szerezhetnek némi információt a balesetről, további hivatalos információ azonban ezzel kapcsolatban nincs.

A Dauphiné Libéré arról is beszámolt, hogy a nyomozók pénteken kérdéseket tettek fel a baleset körülményeiről Schumacher fiának, Micknek, illetve a 14 éves fiú egyik barátjának. Ezt a hírt a L’Équipe is megerősítette, a kórházi “kihallgatáson” szerzett információk nem publikusak.

A pénteken 45 éves Schumacher kórháza előtt összegyűlt rajongói vetítéssel köszöntötték kedvencüket, a kórház falára azt világították, hogy “45 – Schumi, maradj erős, harcolj!” Kiszivárgott hírek szerint a Schumacher agyában lévő hematóma mérete csökkent, és már csak a bal oldalon látható, mivel azonban az orvosok pénteken nem adtak hivatalos tájékoztatást a sportoló állapotáról, ezt az információt érdemes pletykaként kezelni.