A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ma, 45. születésnapján immár hatodik napját tölti  mesterséges kómában a Grenoble-i Egyetemi Kórházban, miután vasárnap síelés közben súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett.
A mesterséges kóma, azaz a mélyaltatás és csökkentett testhőmérséklet a kezelés része, de ez nem jelenti azt, hogy hamarosan és garantál eredményességgel megszakítható, figyelmeztetett a hamburgi Asklepios kórház idegsebész specialistája, Uwe Kehler professzor a német Bildnek nyilatkozva.


“Általában két-három hét után ébreszthetők fel az ilyen súlyos sérülést szenvedett betegek. Azonban még azután is napokba vagy akár hetekbe telhet, mire a páciens valóban kinyitja a szemét. És sajnos az is lehetséges, hogy az illető nem tér magához rendesen.” 
Schumacher menedzsere, Sabine Kehm még szerdán rövid közleményben jelezte, hogy a versenyzőlegenda állapota továbbra is válságos, de stabil, hozzátéve, hogy csak változás esetén adnak újabb tájékoztatást, ami azt jelenti, hogy Schumi állapota jelenleg is stabil. Kehler professzor szerint ez mindenképp pozitívum.
“Súlyos agysérüléseknél az első pár óra, pár nap kritikus abban a tekintetben, hogy meddig növekszik a duzzanat, főleg az első három-négy nap a döntő. Ha egy beteg túljut ezen, mindenki fellélegezhet egy kicsit. Persze ilyenkor sem lehet még biztosat mondani a túlélésről vagy a kilátásokról. De ha a páciens állapota ezután is stabil marad, akkor le lehet állítani a koponyaűri nyomást kontrolláló intézkedéseket és fel lehet oldani a kómát” – magyarázta az orvos. 
 
Egy másik párizsi agysebész szakember, Philippe Decq a francia RMC rádiónak nyilatkozva azért figyelmeztetett rá, hogy a stabil állapot, azaz túl hosszú mesterséges kóma sem jelent jót: “Súlyos agysérülések esetén, ha három hét után sincs jele az ébredésnek, az igen rossz a kilátásokat illetően.”