A 2014-es év szabályváltozásai között érdekes tételként jelent meg a pilóták által választható rajtszám. Az elmúlt években mindig az előző idény sorrendje döntötte el, ki mivel indulhat, pedig ha kitekintünk a többi motorsportra, látható, hogy sok szakágban nincs ilyen megkötés.

Az idei évtől viszont a Forma-1-es pilóták is megkapják a választás szabadságát, mindenki saját szerencseszámával vághat neki az évnek, még Sebastian Vettel számára sem kötelező az egyest használni, ha úgy érzi jónak, lemondhat a világbajnok számára fenntartott számról.

Csak órák kellettek az újítás bejelentése után, hogy beinduljon a pletykagyár. Vajon ki mit választ majd? Szép lassan szállingóztak a hírek, és mára összeállt egy hivatalosnak nem mondható, de azért nagyjából pontos lista. Lássuk!

3. Pastor Maldonado – Nem találtunk hivatalos információt a választás okáról.

6. Nico Rosberg – Családi kötődés vezetett a hatoshoz, Nico Rosberg édesapja, Keke Rosberg ezzel a rajtszámmal nyert világbajnoki címet 1982-ben.

7. Kimi Raikkonen – A Ferrarihoz visszatérő finn a hetest választotta, és szokás szerint nem fűzött megjegyzést a döntéséhez.

8. Romain Grosjean
– A Lotus francia pilótája ragaszkodik a megszokott dolgokhoz, így marad az általa 2009-ben és 2013-ban használt nyolcasnál.

11. Sergio Perez
-A mexikó még junior kategóriákban szerette meg ezt a rajtszámot.

14. Fernando Alonso – A spanyol kétszeres világbajnok választása nem meglepetés, ez a szerencseszáma, mióta 14 évesen, 1996. július 14-én a 14-es rajtszámú gokartjával megnyerte a világbajnokságot.

19. Felipe Massa
– A Ferraritól a Williams csapathoz csatlakozó brazil pilóta évek óta a tizenkilences számmal gokartozik, és immár az F1-es versenyeken is ezzel áll rajthoz.

20. Kevin Magnussen – Szerencseszám, Kevin csak harmadik helyen jelölte meg a szintén F1-es pilóta, édesapja Jan Magnussen 23-as rajtszámát.

25. Jean-Eric Vergne – Az első pletykák szerint a Ferrari és Gilles Villeneuve miatt legendás 27-re pályázott a Toro Rosso pilótája, de később mégis a huszonötösre esett a választása.

26. Daniil Kvyat – Az újonc orosz pilóta választása valószínűleg nem szerencseszám, bár április 26-án született.

27. Jules Bianchi – Valahogy mindenki tartott ettől a legendás számtól a nagyok között, és Bianchi sem ezt jelölte meg első helyen, de mivel a hetest elvitte a tavaly több pontot szerző Kimi Raikonnen, így a Marussia orrára kerül az ikonikus szám.

44. Lewis Hamilton
– A brit világbajnok köztudottan babonás, kedvenc száma pedig a 44, így egyértelmű volt a döntés. A Monacói Nagydíjon viselt egyedi sisakfestéssel is erre a számra utalt, ahol a rulettkeréken a negyvennégyes számon állt a labda, holott a fekete-piros számozás csak harmincnyolcig tart a valódi ruletten.

77. Valterri Bottas – Az ifjú pilóta már a digitális kor gyermeke, így a Twitter üzenőfalán jelentette be a 77-est, ami a nevébe írva (BO77AS) is jól mutat.