Egyre több részlet derül ki Michael Schumacher vasárnapi síbalesetéről, amelynek következtében a hétszeres bajnok élet-halál között lebeg. Az éjszaka nem történt semmi érdemleges, a legendás versenyző állapota továbbra is stabil, de kritikus.

Az ügyön folyamatosan dolgozó német Bild úgy tudja, hogy Schumacher egy közeli barátja lányához sietett, amikor a baleset történt. A kislány elesett, Schumacher gyorsan elindult segíteni, és közben elhagyta a kijelölt pályát.

Schumacher már a helikopterben sem lélegzett 2 A Bild úgy tudja, hogy a baleset a korábban feltételezettnél negyed órával korábban, 10.50 és 11 között történt. Schumacher a sziklákat nem láthatta, mert a környéken vasárnapra virradóra havazott, mindent friss hólepel takart. A lassan síelő Schumacher az egyik sziklában botlott meg, majd a lendülettől előrebukva csapódott fejjel egy másik kőnek. A kötése sem oldott, ahogy Sabine Kehm, Schumacher szóvivője fogalmazott, az egész egy nagy-nagy pech volt.

Ahogy azt az orvosok már jelezték, Schumacher a feje jobb oldalával csapódott a sziklának. Barátai rögtön látták, hogy komoly lehet a baj, mert jobb füléből szivárgott a vér. Percekkel az esés után Schumacher még valóban beszélt, de zavart volt. A Bild egy fotót is szerzett az ápolás alatt álló Schumacherről, a háttérben ott áll a helikopter.

A Bild forrásai szerint Schumacher állapota valójában már a helikopterben válságosra fordult, elveszítette az eszméletét, és a légzése is leállt. A helikopternek félúton le kellett szállnia, Schumachert intubálták, és már a szállítás alatt mesterségesen lélegeztették. Ez alapján gyorsan megszülethetett a döntés, hogy a grenoble-i klinikára szállítják tovább az életveszélyben lévő Schumachert. 12.40-kor landoltak vele a kórháznál, ahol azóta is küzdenek az életéért.

Ritkulnak a hírek

Schumacher menedzsere, Sabine Kehm még szerdán leszögezte, hogy ezután nem tartanak napi rendszerességű sajtótájékoztatókat:

“Azt hiszem, az orvosok elég világosan elmagyarázták a helyzetet, szóval csak akkor tartunk sajtótájékoztatókat, ha érdemi híreink lesznek. A napi sajtókonferencia csak az orvosok munkáját hátráltatná, márpedig mindannyian azt szeretnénk, hogy nyugodtan dolgozhassanak. Én sem fogok naponta állapotjelentést adni, legalábbis addig nem, amíg Michael állapota stabil és nincs változás akár jó, akár rossz irányban.”


Az összes cikk a balesetről