Míg hétfőn és kedden a grenoble-i kórház orvosai sajtótájékoztatón számoltak be a vasárnap síelés közben súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett Michael Schumacher állapotáról, újév napján csak menedzsere, Sabine Kehm adott egy rövid tájékoztatást 11-kor.


A szóvivő elmondta, hogy kedd óta nem történt érdemi változás a hétszeres világbajnok állapotában, továbbra is “kritikus”, de “stabil”.
“Michaelt folyamatosan figyelik, az állapota jelenleg stabil és egész éjszaka az volt. Ezért nem is érezzük szükségesnek a sajtótájékoztató rendezését, azt csakis akkor tartunk, ha van valami érdemi hír” – mondta Kehm.
Így történt a baleset
Keddre Kehm és mások beszámolói alapján nagyjából tisztázódtak is Schumacher balesetének körülményei, úgy tűnik, nagyon balszerencsés volt a pénteken 45. éves német.
“Michael és a csoportja normál pályákon síelt, egy piros és egy kék pálya közti területre értek. Michael egy barátjának próbált segíteni, aki elesett, de mély hóra ért, eltalált egy sziklát, ami megdobta őt, és a fejére érkezett. Borzalmas pechje volt, nem a sebességen múlt a baleset. Sokakkal beszéltem, köztük síoktatókkal is, és mindenki azt mondta, hogy az ilyesmi 10 km/óránál is előfordulhat” – magyarázta Kehm, igyekezve tisztázni, hogy a fiával, a 14 éves Mickkel síelő expilóta nem őrültködött, nem volt felelőtlen.
A brit Mirror egy szintén Méribelben telelő angol turistát is megszólaltatott. Anna Vidgen rávilágított, miért is futhatott sziklára Schumacher:
“Egyszerűen nem láthatta a sziklákat egészen addig, míg rájuk nem ment. Előző éjjel erős havazás volt. A lejtő tetejéről nem lehet látni a sziklákat, beborítja őket a hó, csakis alulról lehetett volna észrevenni őket. A kijelölt pályán kívül voltak, de éppen csak. Nagyon balszerencsés eset. De még ha teljes lendülettel is ment, akkor is messze lassabb lehetett (azon a szakaszon), mint amit a pályákon szokott vinni” – véleményezte a történteket a brit hölgy.
Itt történt a baleset

Itt történt a baleset

A Mirror az egyik hegyi mentőt is megszólaltatta, aki névtelenséget kérve így nyilatkozott: “Két perccel a baleset után már ott voltunk a helyszínen. A férfi (Schumacher) egy hóval borított sziklán elveszítette az irányítást. A levegőbe emelkedett és a leérkezéskor három további sziklának ütődött. Sok vér volt az utolsó szikla körül, amelybe a fejét verte be.”
“A helikopter alig 30 méterre a helyszíntől le tudott szállni, perceken belül ott volt. Előbb Moutiers-be, a helyi kórházba vitték, majd úgy tudom, hogy onnan Grenoble-ba. A sítelepen mindenki nagyon meg van döbbenve, imádkozunk, hogy felépüljön!” 
A két pálya közti sziklás szakasz - havazás után ezek a sziklák láthatalanok

A két pálya közti sziklás szakasz – havazás után ezek a sziklák láthatalanok