A Grenoble-i Egyetemi Kórház orvosai kedden délelőtt 11-kor újabb sajtótájékoztatót tartottak a a vasárnap súlyos fejsérülést szenvedett Michael Schumacher állapotáról, aki hétfőn második éjszakáját töltötte az intézmény intenzív osztályán.
A tájékoztatás szerint a 44 éves exversenyzőt hétfőn éjszaka másodszorra is megoperálták, azonban a körülbelül kétórás műtétnek köszönhetően az állapota egy hajszálnyit javult, jelenleg “viszonylag stabil”. Az operációra jó lehetőséget láttak hétfőn késő délután-kora este, amelyre a család is jóváhagyását adta.


Rossz hír, hogy az újabb CT-felvételek további agysérüléseket fedtek fel, amelyek még mindig óráról órára történő megfigyelést és kezelést kívánnak. Schumacher hangsúlyozottan “nem került ki a veszélyzónából”, de az operációnak köszönhetően “időt nyert” az orvosi csoport és “egy kicsit jobban kontroll alatt tartják” a helyzetet, eltávolítottak egy vérrögöt, egy kicsit kisebb lett a bevérzés az agyban.
A családtagok továbbra is mind a kórházban vannak, és tudatában vannak annak, hogy a helyzet még mindig “válságos”, ebben az értelemben nem történt nagy változás. A hétszeres bajnokot továbbra is mesterséges kómában tartják, a testét hűtik, lélegeztetőgépen van. Jósolni nem tudnak semmit.