Súlyos, de nem életveszélyes sérülésekkel járó balesetet szenvedett síelés közben Michael Schumacher. A hétszeres Forma-1-es világbajnok a családjával az Alpokban, Méribelben telel.
A 44 éves német legenda vasárnap délelőtt a legelső hírek szerint fejsérüléssel került kórházba, miután elesett, és egy sziklának csapódott. A tudósítások szerint a volt F1-versenyző sisakot viselt, a baleset után azonnal elszállították helikopterrel.

Megszólalt Schumi szóvivője

“Michael a fejére esett síelés közben, privát programon vett részt a francia Alpokban” – kezdte nyilatkozatát Sabine Kehm, Schumacher szóvivője és menedzsere.

“Kórházba szállították, ahol profi kezelést kap. Megértést kérünk, amiért nem fogunk folyamatos információkkal szolgálni az állapotáról.”

“Sisakot viselt a baleset idején, és nem volt egyedül, de más nem érintett a balesetben” – közölte szűkszavúan a szóvivő.

A pályaigazgató korábbi nyilatkozata

“Eszméleténél volt, és sokkos állapotba került. Fejsérülése lehet, de nem túl súlyos” – nyilatkozta Kehm előtt Christophe Gernignon-Lecomte, a Meribel sítelep igazgatója.

Az igazgató szerint Schumacher 11.07-kor bukott, amikor 14 éves fiával a kijelölt pályán kívül sízett – a mentők pedig mindössze 8 perc alatt meg is érkeztek hozzá, 11.15-kor már megkezdték az ellátását.
Előbb Moutiers-be szállították, majd később további vizsgálatokra a grenoble-i kórházba vitték tovább. A brit Sky Sports értesülése szerint saját orvosa mellett Párizsból egy ideggyógyász szaktekintély is Schumacherhez utazott.

Schumi síel a ZDF felvételén, még 2000-ben

Schumi síel a ZDF felvételén, még 2000-ben

Schumacher három mercedeses szezont követően a 2012-es idény végén vonult vissza végleg az F1-ből, az idei évben még a versenyekre sem utazott el.

Korábban számos rekordot állított fel a Forma-1-ben, hét világbajnoki címe mellett (Benetton 2, majd Ferrari 5) 91 futamgyőzelmet szerzett.

Schumachernek korábban is voltak már ijesztő balesetei. Nézze meg összeállításunkat!