Michael Schumacher ma délelőtt 11-kor nagyot esett a franciaországi Meribel sípályán, a 44 éves németet komoly, de szerencsére nem életveszélyes fejsérüléssel szállították kórházba, úgy tudni, végig eszméletén volt.
Az eset kapcsán most visszatekintünk a hétszeres F1-világbajnok korábbi baleseteire, a két évtizedes pályafutás során természetesen akadt jó néhány.
Schumacher legkomolyabb Forma-1-es balesete egyértelműen a 1999-es Brit Nagydíjhoz kötődik, amikor a Ferrarival az első körben fékhiba miatt nagy sebességgel, nyílegyenesen csapódott a gumifalba a Stowe kanyarban. Az ütközés miatt Schumi kettős lábtörést szenvedett, hat futamot kényszerült kihagyni, abban az évben el is úszott az első ferraris bajnoki cím reménye.
A német veterán másik igazán nagy bukása nem az F1-hez kötődik. Schumi az első, 2006 végi visszavonulását követően a motorversenyzéssel kacérkodott, sokat tesztelt és alacsonyabb kategóriákban rajthoz is állt néha.
A motoros pályafutásnak egy 2009 februári baleset vetett véget: Schumacher a spanyolországi Cartagenában tesztelt egy superbike-kal, amikor a célegyenes végén megdobta egy bukkanó, és kisodródott az első kanyarban. 
Kórházba is szállították, de a pilóta másnap már hazautazott, és azt állította, hogy apróság volt a bukás, csak enyhe agyrázkódást kapott, később azonban menedzsere, Willi Weber elárulta, hogy a bukás “Michael versenyzői pályafutásának legsúlyosabb balesete volt”, amelyben Schumi koponyája és az egyik nyakcsigolyája is megrepedt, és a fejébe vért szállító egyik artéria is sérült, a baleset “majdnem életveszélyes” volt. 
A motorbalesetben szerzett sérülések végül azt is megakadályozták, hogy a veterán 2009 nyarán a Magyar Nagydíjon fejsérülést szenvedett Felipe Massa helyére ülhessen a Ferrarinál.
Schuminak a 2010-12 közötti mercedeses pályafutása során is voltak kisebb-nagyobb balesetei, a legijesztőbb talán a 2010-es Abu-Dzabi Nagydíjon történt, amikor az első körön keresztbe fordult a pályán, Vitantonio Liuzzi Force Indiája pedig kis híján lefejezte a legendát.   
2010, Abu-Dzabi - Liuzzi Force Indiája alig kerülte el Schumi fejét

2010, Abu-Dzabi – Liuzzi Force Indiája alig kerülte el Schumi fejét