Vasárnap kora délután röppent fel a hír, hogy a 2012 végén visszavonult hétszeres világbajnok Forma-1-es, Michael Schumacher súlyos balesetet szenvedett síelés közben. 


A 44 éves versenyző a franciaországi Méribel sítelepen egy kijelölt pályán kívüli területen bukott és verte be a fejét egy sziklába pár perccel 11 óra után. 
A mentők néhány percen belül megkezdték az ellátását, majd helikopterrel előbb a moutiers-i, majd onnan a grenoble-i kórházba vitték, de kora délután óta a menedzsere, Sabine Kehm szűkszavú közleményén kívül semmi hivatalosat nem lehetett hallani.
Francia források estére egyre ijesztőbb híreket közöltek: Schumi állapota állítólag romlott a nap második felében, agyvérzést, kritikus, életveszélyes állapotot, sőt a legrosszabbat is emlegették.
A menedzsment/család többször ígért közleménye végül háromnegyed 11-kor jelent meg. Megerősítették, hogy Schumacher fejsérülést szenvedett, kómába került, azonnali sebészeti beavatkozásra szorult, állapota pedig jelenleg is kritikus.
A grenoble-i egyetemi kórház hétfő délelőtt 11-re ígért újabb tájékoztatást.
A kórházban ott van Schuamcher felesége, Corinna, és mindkét gyermekük is. Este a Grenoble-ben élő expilóta, Olivier Panis személyesen érdeklődött egykori kollégája állapotáról, éjszaka pedig a ferraris és mercedeses harcostárs, Ross Brawn is megérkezett.