Még 2011-ben jelentették be, hogy Austin mellett egy második USA-beli futam is bekerül a Forma-1-be, ugyanis Bernie Ecclestone-nak sikerült valóra váltania az álmát: a manhattani felhőkarcolókkal átellenben, New Jersey parti útjaira szerveznek versenyt.
A New Jersey-i utcai futamot eredetileg a 2013-as naptárba ütemezték, de pénzhiány és a lassú felkészülés miatt végül ejtették, 2014-re kapott új dátumot, de a dolog újra elúszott, jövőre sem valósul meg a verseny.


Az F1-es gazdasági szakújságíró, Christian Sylt most arról tudósít, hogy Ecclestone 2011 óta egy fillért sem látott a projektet elindító Leo Hindery-től, ezért mostanra végleg megvonta tőlük a bizalmat, teljesen új befektetők kezébe adná a New Jersey-i versenyt.
“Azért tartom életben a dolgot, mert talán akad valaki, sőt, két-három érdeklődő már foglalkozik is a lehetőséggel. Ha valaki bejelentkezik, viheti a versenyt. Egyszerűen csak kell egy komoly jelentkező, aki odaáll a projekt mögé és képes megvalósítani. Túl türelmes voltam Hindery-vel, végig reménykedtem, hogy meg tudja csinálni.”
Szintén pályás hír, és az előbbihez képest pozitív: Ecclestone másik nagy dobása, az Orosz Nagydíj komoly szakmai tőkével gazdagodott. A jövő októberben Szocsiban rendezendő futam szervezését, irányítását az korábban a Toyota F1-es csapatát igazgató, majd az elmúlt öt évben az abu-dzabi Yas Marina pályát vezető Richard Cregan veszi át, és vele együtt komoly szakértői stáb is érkezik.
“Nehéz döntés volt otthagyni Abu-Dzabit, de mindig is szerettem az új kihívásokat, emellett pedig tanácsadóként ott is szerepet vállalok ezután is” – mondta Cregan, aki három évre szerződött Szocsiba. “Meggyőződésem, hogy a Forma-1-es Orosz Nagydíj ikonikus verseny lesz majd, és a nagyon sikeres projektet építhetünk” – tette hozzá.