2014-ben Fernando Alonso Felipe Massánál komolyabb csapattársat kap, hiszen a Ferrari 2007-es bajnoka, Kimi Räikkönen visszatér Maranellóba. A spanyol pilóta azt mondja, örömmel dolgozik majd a finnel:
“Hiszek a Ferrariban és örömmel dolgozom majd Räikkönennel, ritka tehetséges pilóta, egyben a Ferrari legutóbbi világbajnoka, akitől sokat tanulhatok. A kettőnk tapasztalata kulcsfontosságú lesz az autó fejlesztésében. A legfontosabb, hogy mindketten a Ferrariért dolgozzunk, és hogy a vörös autó érjen be elsőként – az mindegy, hogy melyikünk ül benne.”


Alonso kitért arra is, hogy sokak szerint balhés lesz az új párosítás: “Erre nem tudok mit mondani, ugyanis nem ismerem Kimit, sosem dolgoztam vele egy csapatnál, sosem töltöttem vele 10 percnél többet eddig.”
A nyár folyamán a spanyol pilóta és a csapat kapcsolata megromlott, az elnök, Luca di Montezemolo nyilvános közleményben tolta le Alonsót, akit akkoriban hírbe hoztak a Red Bull-lal, a Lotusszal és később a McLarennel is. 
“Biztosat nem tudok, de úgy vélem, volt valóságalapja a híreknek, miszerint a menedzsmentje más csapatoknál nézelődött a nyáron. Hogy csak ügyeskedtek vagy valódi távozási szándék van a háttérben, mindegy is, annyi világos, hogy nem felhőtlen a kapcsolat” – írta például a veterán David Coulthard a vasárnap megjelent szezon-összefoglalójában.
Alonso ezt a témát is érintette: “Nos, lehet, hogy vannak, akik szerint ma a Red Bull jobb választás lenne, de a Ferrari mindig favorit, az ember hisz bennük. Remélem, hogy javulhatunk majd 2013-hoz képest, talán sikerül a maximumot kihozni a szabályváltozásokból és képesek leszünk az élre lépni.”
A jövő év nem csak műszaki szabályváltozásokat hoz, egyebek mellett a versenyzők állandó rajtszáma is újdonság lesz. Alonso nem titkolja, hogy mit választ 2014-re: “A 14-est. Mindig az volt a szerencseszámom azóta, hogy 14 éves koromban, 1996 július 14-én a 14-es rajtszámú gokarttal győztem. Meglátjuk, hogy ezután is szerencsét hoz-e majd.”