Eddie Irvine békésen, csendben intézi üzleti ügyeit, nem sok vizet zavar a Forma-1-es hírekben. Amikor néha megkérdezik valamiről, akkor persze elmondja a véleményét, a duplapontos szezonzáró gondolatától egyenesen rosszul van.


“Hát, ez nevetséges, életemben nem hallottam ilyen viccet” – mondta Irvine a Belfast Telegraphnak. “Olyan ez, mint valami hollywoodi szarság.”

“Úgy érzem, a Forma-1 elvesztette az útját, semmilyen kapcsolata nincs a szurkolókkal. Ez a szabály őrültség, és egyetlen versenyt sem fogok megnézni, amíg el nem törlik. Ez az egész nagyon kínos, szégyellhetik magukat, akik kitalálták.”

“Mintha kicsúszott volna a talaj azoknak a lába alól, akik ezeket a döntéseket hozzák. Elvesztették a kapcsolatot a valósággal, egyes emberek túl régóta vannak meghatározó pozícióban. A sport egész történelmét felrúgták, először az időmérő átalakításával, most meg ezekkel a dupla pontokkal. Szégyen.”

Irvine a lapnak elárulta azt is, hogy a jelenlegi mezőnyből – egy kivétellel – nem tartja senkivel a kapcsolatot. “Csinálom a dolgom, nem nagyon beszélek senkivel. Csak Kimi szokott néha felhívni, amikor be van piálva.”