Sebastian Vettel, valamint a Ferrari két pilótája, Fernando Alonso és a műtétje után még lábadozó Kimi Räikkönen sem lesz ott a Pirelli jövő heti gumitesztjén Bahreinben. A Ferrari Pedro de la Rosának, valamint a Marussiánál vendégeskedő utánpótlás versenyzőjének, Jules Bianchinak szavaz bizalmat.


A Mercedes komolyabban veszi a tesztet, Nico Rosberget és Lewis Hamiltont egyaránt csatasorba állítja a dolgok jelenlegi állása szerint. A Pirelli kérésére engedélyezett teszten eredetileg a Red Bull, a Ferrari, a Mercedes, a Toro Rosso, a Force India és a McLaren jelezte részvételi szándékát, utóbbi kettő azonban jelezte, hogy a Lotushoz és a többiekhez hasonlóan mégsem lesz ott Bahreinben.

Noha a teszten a Pirelli diktálja a feltételeket és a követendő menetrendet, a Ferrari már jelezte, hogy a tesztet felhasználja a De la Rosa által a szimulátorban végzett munka hatékonyságának mérésére is. A háromnapos teszt végén Bianchi azért kap lehetőséget, hogy bizonyíthassa, mennyit fejlődött az idén az F1-ben.

A Red Bull Sebastian Buemit veti be a teszt mindhárom napján.