A ragyogó 2012-es Formula Renault-s és GP2-es szereplése után egyértelműnek látszott, hogy a portugál Antonio Felix da Costa egy-két szezonon belül a Toro Rosso újabb F1-es pilótája lesz, a fiatal tehetség azonban 2013-ban az elvárások alatt teljesített, így helyette a GP3 orosz bajnokát, Danyiil Kvjatot léptette elő a Red Bull a faenzai alakulatához.


Da Costa számára egyértelmű csalódást jelentett a mellőzés, de a Red Bull nem ejtette végleg, pénteken bejelentették, hogy Sebastien Buemi mellett ő is a nagycsapat tesztpilótája lesz.
“Sebastien személyében nagyszerű munkaerőnk van, a komoly F1-es versenytapasztalata felbecsülhetetlen érték” – mondta a csapatfőnök, Christian Horner a 2009-2011-ben a Toro Rossónál három szezont lehúzó svájciról. 
“Antonio pedig egy feltörekvő tehetség, meggyőződésem, hogy az ő munkája is nagyon hasznos lesz a ránk váró izgalmas idényben. A jövő év rég nem látott mértékű változásokat hoz a Forma-1-ben, visszatérnek az idény közbeni tesztek is, így nagy érték lesz a csapat számára két ilyen jó tesztpilóta” – tette hozzá.