Toto Wolff, a Mercedes sportigazgatója szerint 2014-ben még túl korai bajnoki címet várni a csapattól. A héten Martin Whitmarsh, a McLaren csapatfőnöke nyilatkozta, hogy megérzése szerint a Mercedes lesz a legerősebb istálló jövőre, Wolff azonban egyelőre nem vár áttörést az idei konstruktőri bajnokságban második helyen végzett csapatától. A Mercedestől a csapatfőnök Ross Brawn is távozik.


“Harcolhatunk-e a bajnokságért jövőre? Nem. A Red Bull elmúlt négy évben mutatott teljesítményét alapul véve úgy gondolom, hogy továbbra is ők lesznek a viszonyítási pont” – mondta Wolff.

“Nem tart már sokáig, hogy mi is tűzközelben legyünk. Most éppen átrendezzük a dolgainkat, csak rajtunk múlik, hogy emeljünk a teljesítményen. A következő néhány évben biztosan bajnokesélyesek leszünk, de nem tudom megmondani, mikor. Előbb mindennek a helyére kell kerülnie.”

“A Mercedes egy dinamikus szervezet, folyamatos a fejlődés. Vannak azonban összetevők, amelyek máris tökéletesek: azzal a két pilótával dolgozhatunk, akikre szükségünk van.”