A brit Sky gazdasági újságírója, Mark Kleinman úgy értesült, hogy a McLaren korábbi csapatfőnöke, ma a cég címzetes elnökeként dolgozó Ron Dennis szeretné megnövelni tulajdonrészét – és ezzel hatalmát – a cégcsoportban.
F1: Hatalmi harc a McLarennél? 1
F1: Hatalmi harc a McLarennél? 2

F1: Hatalmi harc a McLarennél?

F1: Hatalmi harc a McLarennél?

F1: Hatalmi harc a McLarennél? 5
Fejek fognak hullani?
Fotó megosztása:
F1: Hatalmi harc a McLarennél? 7


A 25 százalékot birtokló Dennis állítólag elégedetlen a Forma-1-es alakulatot 2009 óta irányító utódja, Martin Whitmarsh munkájával – ami a pocsék 2013-as szezon után érthető is -, de az elmozdításához nincs elég hatalma, mert a McLaren két másik résztulajdonosa, a szintén 25 százalékot bíró Mansour Ojjeh és az 50 százalékos tulajdonos, a bahreini állami befektetési cég, a Mumtalakat kitart Whitmarsh mellett.  
Bár nehéz elképzelni, hogy akár Ojjeh, akár a bahreiniek hajlandóak lennének ésszerű áron részvényeket eladni Dennisnek, a 66 éves cégvezér kínai befektetőkben keres ehhez szövetségest. 
Dennis a héten a miniszterelnök, David Cameron delegációjának tagjaként utazott Kínába. “A McLaren globális jövőjét illető álmomat tekintve egyetlen ország sem fontosabb Kínánál” – nyilatkozta a főnök.  
A részvényeladást/vásárlást illető spekulációra a McLarentől annyival reagáltak, hogy Ojjehnek egyáltalán nem áll szándékában ilyesmi, és “minden a megszokott mederben folyik” a cégnél.