A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szerda délután nyilvánosságra hozta a Forma-1-es világbajnokság 2014-es versenynaptárát, amelyből újra kimaradt az eredetileg már idénre tervezett New Jersey-i utcai futam.
A szervezők a hivatalos naptárra reagálva fogadkoztak, hogy 2015-re tényleg tető alá hozzák a rendezvényt.


“A projekt teljes vezetése, a New Jersey-i és New York-i partnereink, és a teljes F1-es közösség is azt szeretné, ha a Port Imperial-i Amerika Nagydíja a lehető leghamarabb megvalósulna. Egy ilyen világszínvonalú rendezvény megszervezése persze komoly munkát kíván, a pálya közpénzek nélküli megépítése és az időzítés szempontjából is” – magyarázta a projektet vezető Leo Hindery. 
Azt ígérte, hogy 2015-re megoldják a finanszírozási nehézségeiket, emellett köszönetet mondott a türelemért a Bernie Ecclestone-éknak, a helyi lakosoknak és New Jersey kormányzójának és egyéb tisztviselőinek is.
2014-ben szintén nem rendezik majd meg az Indiai és a Koreai Nagydíjat. Az előbbi elvileg biztosan visszatér 2015-ben, de Dél-Koreában inkább csak reménykednek.
A jongami verseny 2010-ben került be a naptárba, eredetileg 2016-ig tartó szerződéssel, de a Koreai Nagydíj az első évtől nagy veszteségeket termelt. 2010-ben 72,5 milliárd won (15 milliárd Ft), 2011-ben 61 Mrd won (12,8 Mrd Ft), 2012-ben 38,6 Mrd won (8,1 Mrd Ft), idén pedig 18 milliárd won (3,8 Mrd Ft) úszott el, méghozzá nagyrészt tartományi közpénzből, a helyi lakosság adójából.
Ennek ellenére Dél-Csolla tartomány kormányzója, Pak Csun-Jung nem szeretne lemondani az F1-ről, dolgoznak rajta, hogy visszakerüljenek a naptárba: “A Forma-1 jelenti a tartományunk jövőjét. Bár jövőre nem tartják meg a futamot, mindent megteszünk majd a cél eléréséért” – nyilatkozta.