Még kora ősszel merült fel, hogy a 2015-ben a Hondával újra összeálló McLaren szeretné megszerezni Fernando Alonsót, a tényt maga pedig a csapatfőnök, Martion Whitmarsh sem tagadta.
A Daily Mail most arról ír, hogy a szándék továbbra is él Wokingban, annyira, hogy Whitmarsh vasárnap este kihagyta az Autosport londoni gáláját is, hogy hétfőn ott lehessen Madridban az Alonso eddig versenyzői pályafutását bemutató kiállítás megnyitóján.


Bár a McLaren egyik szóvivője szerint Whitmarsh a spanyol pilóta másik három eddigi F1-es főnökével együtt jelent meg, brit bulvárlap kiemeli, hogy Alonso 2007-es idényében még Ron Dennis vezette a wokingi alakulatot, így ennél több lehet a háttérben.
“Úgy tudni, hogy Whitmarsh – aki nem volt Alonso főnöke az egyetlen, balhés mclarenes évében – nagyon igyekszik kommunikációt kiépíteni Alonso felé, a cél ugyanis az, hogy 2015-re megszerezzék a spanyolt” – írta a Mail.
A McLaren az utolsó mercedeses évének, 2014-nek Jenson Buttonnal és az újonc Kevin Magnussennel vág majd neki, de úgy tudni, mindkettejüknek csak a következő szezonra van szerződése, 2015 még teljesen nyitott.