Adrian Sutil csak azt jelentette be korábban, hogy biztos az F1-es jövője, arról azonban egy szót sem ejtett, hogy ez a Force Indiánál való maradást is jelent. És valószínűleg máshova igazol, a német meglepően kritikusan beszélt csapatáról.


“Szerintem jó munkát végeztem az idén” – értékelte teljesítményét Sutil. “Voltak hibák itt-ott, de összességében rendben volt az év. Balszerencse miatt buktunk sok jó helyezést, volt, hogy mások löktek ki, és olyan is, hogy elbaltáztunk bokszkiállásokat. Ilyet korábban soha nem tapasztaltam, túl sok pont csúszott ki a kezeink közül.”

“Az autó kezdetben nagyon erős volt, de ez gyakori probléma a kisebb csapatoknál: amikor hirtelen kapnak egy esélyt, azt muszáj kihasználniuk.” A Force India teljesítménye azután esett vissza látványosan, hogy a Pirelli változtatott a gumik szerkezetén, a csapat többször oda is szúrt emiatt a gumigyártónak.

“Az egészben az a legviccesebb, hogy az autó soha nem volt igazán jó. Mindig volt vele valami gond, hol alul-, hol túlkormányzott volt, hol a lassú, hol a gyors kanyarokban volt kezelhetetlen. Az ilyesmivel mi, pilóták nem tudunk mit kezdeni. Összességében azt mondhatom, hogy az autó egy répa volt, semmi nem működött rajta.”

A Force India valószínűleg a Nico Hülkenberg, Sergio Perez kettőssel vág neki a 2014-es idénynek, Sutil a Saubernél folytathatja pályafutását. Hivatalos bejelentést még egyik csapat sem tett.