Az Autosport olvasói zsinórban negyedszer választották Sebastian Vettelt az év autóversenyzőjévé. A hétvégén rendezett Autosport Awards gálán a Red Bull vehette át az év versenyautójának járó díjat, az év brit autóversenyzője Lewis Hamilton lett. Az év újonca díj a marussiás Jules Bianchinak jutott.


“Egy ilyen győzelmi sorozatban az a veszélyes, hogy amikor csak második, harmadik vagy negyedik hely jön össze, azt csalódásként éljük meg” – mondta Vettel a gálán. “Pedig ez nem helyes, mert egy második hely is lehet egy fantasztikus verseny eredménye, attól függ, mi történik közben. Büszkének kell lennünk, ha a maximumot érjük el.” Vettel ezzel valószínűleg az idei szavazáson mögötte végzett Fernando Alonsót, Lewis Hamiltont és Kimi Räikkönent próbálta vigasztalni.

“Az év végét kissé unalmassá tettük, de a szezon eleje remek időszak volt” – fogalmazott Adrian Newey, a Red Bull főtervezője. “A jövő év teljesen más lesz, most éppen egy kicsit pánikolunk, de mindenkinek ugyanolyan nehéz lesz. Bármi kisülhet belőle.”

Az év raliversenyzője Sébastien Ogier, az év raliautója pedig a Peugeot 208 T16 Pikes Peak lett. A McLaren a John Bolster Emlékdíjjal, Niki Lauda a Gregor Grant Életműdíjjal lett gazdagabb.