Michael Schumacher nem szívesen lett volna az idén Sebastian Vettel csapattársa, a hétszeres bajnok szerint “sokkoló” volt a különbség a német és Mark Webber között. Vettel 13 győzelmet aratva zsebelte be negyedik címét, ezzel beállította Schumacher korábbi rekordját.

F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta 1
F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta 2

F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta

F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta

F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta 4
Fotó megosztása:
F1: Schumi örül, hogy Vettel nem alázhatta 5


“Nagyszerű, kiegyensúlyozott munka volt” – mondta Schumacher. “Viszonyítsunk csak a csapattársához, mert mindig az a legbiztosabb referenciapont. Sebastian 13 versenyt nyert, míg Webber egyet sem, ez elég sokkoló. Örülök, hogy nem én vagyok a csapattársa!”

“Sebastian megérdemelten nyert, igazi bajnok. Nagyon örülök a sikerének, inkább ő döntse meg a rekordokat, mint valaki más.” Schumacher tavaly év végén vonult vissza másodszor a Forma-1-től, most azt mondja, akár maradhatott volna a Mercedesnél.

“Belefáradtam ebbe az egészbe, ezért döntöttem a visszavonulás mellett. A Mercedes ajánlott egy opciót a jövőre, de nem izgatott fel túlságosan. Az új életem nagyon kellemes, és noha egyszer visszatértem, most nem hiányzik az F1. Rengeteg nagyon kellemes dologra van időm, ez egy remek élet.”

Schumacher szerint az idei második hely után a Mercedes jövőre jó eséllyel a bajnoki címért harcolhat. “Ez egy nagyszerű eredmény, főleg azt figyelembe véve, hogy tavaly hol tartottunk. Év végén sehol nem voltunk, most nagyszerűen kezdődött a szezon. Ross Brawn jó embereket ültetett kulcspozíciókba, minden adott ahhoz, hogy a csapat világbajnokságért küzdjön. Őszintén gratulálok az idei eredményhez!”

Schumacher kívülről is jól látja azonban, hogy a Forma-1 veszélyben van üzletileg. A Sauber és a Lotus nagy adósságokkal küzd, a Marussia szinte menthetetlen, még az is elképzelhető, hogy összeolvad a Sauberrel. “Elég riasztó a helyzet, meg kell hagyni. Üzletileg nagyon nehéz helyzetbe került a sorozat, ami bizonyítja, hogy még az F1 sem immúnis a válságra.”