Bár a Brazil Nagydíjon szombaton és vasárnap igen nagy volt a forgalom a paddockban a különböző menedzserek és a csapatok között, az egyesek által már hétfőre várt bejelentések továbbra sem történtek meg.
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 1
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 2

F1: Robbanás előtt a pilótapiac?

F1: Robbanás előtt a pilótapiac?

F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 7
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 8
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 9
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 10
Fotó megosztása:
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 11


Pillanatnyilag nagyon úgy tűnik, hogy Pastor Maldonado a Lotushoz igazol, ugyanis az enstone-i csapat minden ígéret ellenére még mindig nem látott pénzt a reménybeli befektetőtől, a Quantum Motorsportstól. 
“Nagyon közel vagyunk a végső megegyezéshez” – mondta Maldonado az ESPN-nek új csapata nevesítése nélkül. “Hónapok óta keményen dolgozunk ezen, most más csak a végső megerősítésre várunk, hogy letisztázzuk a szerződést meg ilyesmik.”
Amint eldől Maldonado és a Lotus sorsa, a többi dominó is dőlni kezdhet az alábbi forgatókönyv szerint: Nico Hülkenberg és a McLarentől ejtett Sergio Perez a Force Indiához szerződik, Adrian Sutil a Sauberhez igazol át, míg Paul di Resta távozik a Forma-1-ből, ő az amerikai IndyCarban köthet ki, állítólag már (elő)szerződése is van.
“Fogalmam sincs a folytatásról, de minden segítséget szívesen fogadok. Én az autóban ülve megtettem, amit kívántak tőlem, ki tudja, mi lesz a folytatás. Biztosan autóversenyző leszek (2014-ben is). Persze a Forma-1-ben maradás a legfőbb cél” – nyilatkozta a skót Interlagosban.
F1: Robbanás előtt a pilótapiac? 12


Ami a Saubert illeti, komoly kérdés, hogy Sutil mellé tényleg odakerül-e az újonc Szergej Szirotkin, ugyanis az orosz befektetők állítólag továbbra sem öntik a pénzt a svájci csapatba, a német Auto Motor und Sport odáig megy, hogy az alakulat eladása is a pakliban van, amerikai befektetők érdeklődnek.
A saubernél idén bemutatkozott Esteban Gutierrezt a napokban a Marussiával kapcsolatban kezdték emlegetni, viszont az interlagosi paddockban olyan pletykák is felröppentek, hogy a kiscsapat már ezen a héten bejelentheti az F1-ből való kiszállását és/vagy a Williamsbe való beolvadását.