Lewis Hamilton ugyan négy pole-t, négy 3. helyet és egy győzelmet is szerzett első mercedeses idényében, a 2008-as bajnok a szezon utolsó harmadában bevallottan küszködött, egyre kedvetlenebbül, enerváltabban beszélt a saját teljesítményéről.
F1: Hamilton újonccá fokozza le magát 1
F1: Hamilton újonccá fokozza le magát 2

F1: Hamilton újonccá fokozza le magát

F1: Hamilton újonccá fokozza le magát

F1: Hamilton újonccá fokozza le magát 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton újonccá fokozza le magát 5


A 2013-as idény lezárultával, az új erőforrásokat, másféle aerodinamikát hozó 2014-re Hamilton hosszú ideje nem látott alázattal akar készülni, azt mondja, úgy dolgozik majd a téli időszakban, mint 2006-2007 telén, a mclarenes bemutatkozása előtt: 
“Keményen kell majd dolgoznom a mérnökökkel a gyárban, azt hiszem, olyan telem lesz majd, mint 2006-2007 fordulóján. Idén elég középszerűen teljesítettem, szóval keményen kell dolgoznom, hogy olyan szintre jussak, hogy többre legyek képes.”
“A jövő év nagyon más lesz. Figyelni kell a fékezésre, kezelni kell a KERS-t, figyelni kell az üzemanyagra, és persze a gumik is megint mások lesznek. Azok egyelőre még teljesen ismeretlenek, és hiába dolgozunk a szimulátorral, jövő évi gumimodell nélkül még nem tudni, mennyit is változik valójában a vezetési stílus.”