A svájci Blick már a hét elején arról írt, hogy Nico Hülkenberg megegyezett a Force Indiával, de azután többen is úgy vélték, hogy csak kacsa volt a hír, maga a német versenyző még csütörtökön is arról beszélt, hogy keresi a legjobb lehetőséget.
Szombaton este aztán a német Auto Motor und Sport újra Hülkenberg Force Indiá-s visszatéréséről írt, a lap szerint a sauberes pilóta végleg megunta a Lotusra való várakozást, ezért 2014-re aláírt korábbi munkaadójával.


Úgy tudni, Hülkenberg szerződése csak egy évre szól, ugyanis állítólag 2015-re a Ferrarinál van képben, az idén nyáron a maranellóiak által visszautasított némettel valamilyen előszerződést kötöttek arra az esetre, ha Fernando Alonsót sikerül átcsábítani a McLarenhez vagy Kimi Räikkönen távozik valamiért.
A ferraris hírt a csapatfőnök, Stefano Domenicali cáfolta: “Nico nagy tehetség, de velünk nincs semmiféle megegyezése” – idézte az Auto Bild. Hülkenberg is hasonlóan nyilatkozott: “Pillanatnyilag nem látok reális esélyt a Ferrarinál. Az az ajtó zárva van, persze azt nem tudom, hogy örökre-e. Erre az idő válaszol majd.”
A Force India felállása egyelőre egészen képlékenynek látszik, mert ha igaz is Hülkenberg szerződtetése, a másik hely sorsa nyitott. Egyesek szerint Adrian Sutil maradhat, ő maga is utalt arra, hogy van már szerződése, de más hírek szerint a silverstone-i alakulatnál még nagyon is képben van Pastor Maldonado és a McLarentől távozó Sergio Perez is.