Heikki Kovalainen nem csinál nagy ügyet abból, hogy korábbi menedzsere, Flavio Briatore azt mondta, a Lotusnak nem kellett volna leigazolnia. A Kimi Räikkönen helyére beugrott finn az austini időmérőn nyolcadik lett, a versenye viszont balszerencsésen alakult, így csak 15. lett.

F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását 1
F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását 2

F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását

F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását

F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását 4
Fotó megosztása:
F1: Kovalainen lenyeli Briatore beszólását 5


“Az Amerikai Nagydíj megmutatta, hogy a Lotus nagyon rossz döntést hozott Kovalainennel” – mondta Briatore. “A tesztpilóta Davide Valsecchinek kellett volna lehetőséget adni.”

Kovalainen nem vette a szívére a dolgot. “Nincs semmi problémám Flavióval, nem akarok harcolni vele” – fogalmazott Kovalainen. “Kimondta, amit gondolt, és mivel olasz, persze, hogy Valsecchit favorizálja. Ezt teljesen meg tudom érteni.”

“Eleve könnyű bármit mondani, ha a verseny rosszul alakul. Azért bízom benne, hogy a dicséretről sem feledkezik el, ha kijön a lépés.”

Kovalainen austini versenyét erősen befolyásolta, hogy az első vezetőszárnyával nem volt minden rendben, a csapat először anyagtörésre gyanakodott. “Csak később derült ki, hogy egy papírzacskó ragadt jobb első fékcsatornába. Ez nagyon erősen befolyásolta az autó aerodinamikáját. Az autó összességében erős, az egyensúlya nagyon jó, szóval nem csoda, hogy Kimi ilyen pazar eredményeket ért el vele.”