Az F1-et hosszú évtizedek óta irányító Bernie Ecclestone idén ősszel már betöltötte a 83. évét, emellett pedig összecsapni látszanak a hullámok a feje felett az ellene folyó különböző korrupciós ügyekben, így egyre sürgetőbb a lehetséges utód megtalálása.
A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló CVC befektetési csoportnál készek arra, hogy megszabaduljanak a kisembertől, és maga Ecclestone is érezheti, hogy ezúttal tényleg reális lehetőség a lelépés. Az elmúlt 2-3 évben több név is felmerült lehetséges utódként, általában ilyen-olyan brit csúcsmenedzsereket, üzletembereket emlegetnek.
F1: Ecclestone utódot jelölt 1
F1: Ecclestone utódot jelölt 2

F1: Ecclestone utódot jelölt

F1: Ecclestone utódot jelölt

F1: Ecclestone utódot jelölt 4
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone utódot jelölt 5


Az F1 ura azt mondja, nagyon nem akar ilyen “örököst”, ő inkább az F1-en belülről választana utódot, a Red Bull-csapatfőnök Christian Hornernek adná át a stafétát:
“Christian ideális lenne. Örömmel fognám a kezét, lehetne egy átmeneti időszak. Olyan ember kell, aki ismeri az F1-et. Ha kívülről hoznának valami céges figurát, szerintem nem tudnék együttműködni vele, öt percig sem tartana a dolog. Nem akarok külsős üzletembert” – mondta Interlagosban csütörtökön.
Az Ecclestone-nal igen szoros barátságot ápoló 40 éves Hornert már korábban is emlegették, de ő többször is leszögezte, hogy nem érzi magát alkalmasnak erre a munkára, jó helye van a Red Bullnál, és az angol kisembert amúgy is lehetetlen lenne egy személlyel pótolni. Az utóbbit maga az F1 ura is sejti.
“Azért tudok üzleteket kötni, mert a partnerek ismernek engem. Régóta ismernek, megbíznak bennem. Tudják, hogy nem süketelek. És szerintem ez igaz Christianra is, remélem, hogy sikerül megvalósítani!” – magyarázta.