Felipe Massa az év végén elhagyja a Ferrarit, 2014-től a Williams pilótája lesz. A brazil veterán a PDVSA tízmillióival rendelkező Pastor Maldonado helyére kerül, de úgy tudni, ő maga is szép szponzori csomagot visz Grove-ba.
Massa kiemelte, hogy a támogatók felhajtása nem ugyanaz, mint a versenyzői ülés megvásárlása, azt mondja, ő nem prostituálódik így, továbbra is profi versenyző marad:
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 1
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 2

F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek

F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek

F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 7
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 8
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 9
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 10
Fotó megosztása:
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 11


“Azok után, amin eddig keresztül mentem, amit eddig elértem, egyszerűen nem lenne értelme, hogy fizessek azért, hogy versenyezhessek. Persze a szponzorkeresés terén én is megteszek majd minden tőlem telhetőt. A pénz jól jön az autó fejlesztéséhez, én pedig jó viszonyt ápolok pár céggel, köztük néhány brazil vállalattal is. A válság minden csapatot érint, kicsiket és nagyokat egyaránt.”
“Nem is tudom, hogy mondjam ezt, elég csúnya szó. De a prostituáltra gondolok. Igazán büszke vagyok arra, hogy én nem fizetek a versenyzési lehetőségért. Logikus, hogy igyekszem segíteni a szponzorok terén, de prostituált nem leszek.”
Massa újra elmondta, hogy ugyan tárgyalt a Lotusszal és McLarennel is, a Williams részéről érezte a legnagyobb elkötelezettséget: 
“Eric Boullier nem volt valami aktív, nem úgy tűnt, hogy komolyan akar valamit 2014-re. Aztán megkeresett a Williams, rögtön az első beszélgetésnél azt mondták, hogy akarnak engem. Ez nagyon sokat számított nekem.”
A ferraris veterán átszerződéséről a két Mercedes-pilóta is beszélt, a brazil Globo érdeklődött a véleményükről. Lewis Hamilton és Nico Rosberg eltérően látja Massa lépését.
F1: Massa durván odamondott a fizetősöknek 12


“Ez egy nagyszerű lehetőség Felipe számára. Nagyon sokáig volt a Ferrarinál. Ez bizonyos szempontból jó dolog, de az új hely, az új emberekkel való munka biztosan felpörgeti majd. Friss levegőhöz jut, pont, ahogy velem történt” – mondta Hamilton, aki 2012 végén hat szezon után döntött úgy, hogy elhagyja a McLarent és a Mercedesnél keres új kihívást.
“És a Williamsnek jó motorja is lesz jövőre (Mercedes), szóval szerintem igazi fordulópontot hoz számára az átszerződés” – tette hozzá.
A 2006-tól 2009-ig a Williamsnél négy évet eltöltő Rosberg borúlátóbb: “Szerintem nehéz dolga lesz. A Ferrari képében olyan csapatot hagy el, ahol bármi lehetséges volt, a Williamsnél szembesül majd vele, hogy sokkal korlátozottabbak a lehetőségek. Nagyon nehéz lesz neki egy kisebb csapathoz hozzászokni.”