Lewis Hamilton a múlt hétvégi Amerikai Nagydíj alatt többször is összezördült a csapattal a rádión. A 2008-as bajnok előbb arra räikköneni módon azért morgott, mert a gumikímélésre figyelmeztető üzenetekkel zavarták a vezetésben – “Ember, hát azt csinálom, hagyjatok már koncentrálni!” -, később viszont az volt a baja, hogy nem tájékoztatják rendesen: “Adjatok már több infót, ember! Gumik? Hőmérséklet?”


Hamilton utólag tisztázta, hogy nem érdemes sokat belelátni a dologba: “Csak annyit jelentett, hogy oké, bízzátok rám, rajta vagyok. Ha szegény srác szól a rádión, én meg beszólók, akkor utólag mindig bocsánatot kérek, megmondom, hogy nagyszerű munkát végzett, egyszerűen a pillanat hevében jött így ki. Olyankor nem úgy beszélünk, hogy ugyan haver, kaphatnék egy percet. Az ember próbál nyeregben maradni a rodeón, úgy hogy kicsúszik, hogy hagyjatok már egy nyomorult percre.”
A csapatfőnök, Ross Brawn szintén nem lát problémát a történtekben:
“Nincs ezzel gond, őszintén mondom. Próbáljuk kitanulni, hogyan kommunikáljunk Lewisszal, néha visszaszól, azt mondja, túl sok az infó, aztán két másodperccel később meg már kevesli. Némelyik pilóta egyáltalán nem mond semmit, szóval ha valakitől hallunk valamit, akkor arra is figyelünk, egyesekkel így megy.”


“Egyszerűen csak tanuljuk a Lewisszal közös munkát. Biztos vagyok benne, hogy több szinten is frusztrált. Az első szinten átküzdjük magunka, ez kapcsolat építésének része. Nem probléma. Meg kell érteni, hogy ilyenkor buzog a srácokban az adrenalin, mennek a csaták. Lewis igyekezett vigyázni a gumikra, de közben hajtani, hogy tarthassa a távolságot és ne tudják támadni.”  
“Nagyszerű munkát végzett vasárnap az autóval, mi pedig igyekszünk olyan információkat adni neki, amivel segíthetünk neki, és néha túlzásba esünk. Nincs semmi gond.”