A Ferrarinak nincs túl jó éve, a csapat valószínűleg csak a 3. lesz a konstruktőri bajnokságban, Fernando Alonso pedig ugyan az utolsó kihívó volt, aki elbukott Sebastian Vettellel szemben, az ő egyéni második helye is részben annak köszönhető, hogy Kimi Räikkönen két futammal a vége előtt kiszállt.
A spanyol ezzel együtt büszke az eredményére: “Büszke vagyok, hiszen egyértelműen nem a miénk a második leggyorsabb autó, így a második hely is nagy eredmény. Tulajdonképpen én vagyok a mezőny maradékának világbajnoka.”
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 1
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 2

F1: Nyolc pontot érdemel Alonso

F1: Nyolc pontot érdemel Alonso

F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 6
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 7
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 8
Fotó megosztása:
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 9


Alonso és a Ferrari viszonya idén nem volt épp felhőtlen, a pilóta kritikáira egyenesen az elnök, Luca di Montezemolo reagált, aki nyíltan leteremtette a spanyolt. Az idény sem értékelte tökéletesre a versenyzőt: 
“Tízből erős nyolcast adnék neki” – mondta a CNN-nek. “Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon jó pilóta.”
A csapatfőnök, Stefano Domenicali megengedőbb az elnöknél, ő pár napja arról beszélt, hogy a csapat “sokkal tartozik” Alonsónak.
“Jövőre pedig mindent meg is kell tennünk, hogy mindent megadjunk neki és Kiminek a győzelemhez. Osztozunk Fernando frusztrációjában. Mivel nem adtunk elég jó autót egy olyan pilótának, aki mindig mindent beleadva küzd, kötelességünk, hogy a következő autót úgy fejlesszük, hogy legközelebb sikerüljön.” 
F1: Nyolc pontot érdemel Alonso 10


2014 esélyt is ad erre, hiszen a nagy szabályváltozások – elsősorban az új, 1,6 literes V6-os turbómotorok érkezése – miatt fordulhatnak az erőviszonyok.
“Nagyon örülök a szabályváltozásoknak, mert nem szeretem azt a rendszert, amelyben az autó teljesítményének 90 százaléka az aerodinamikán múlik” – szögezte el Montezemolo. 
Alonso azért nem ilyen magabiztos, a kétszeres bajnok tart tőle, hogy a Red Bull dominanciájának az új éra sem vet véget: “A Red Bullnak egy másodperces előnye van, szóval rakhatnak akármilyen kipufogót az autóra, használhatnak akármilyen motort, úgyis övék lesz a pole.”