Utoljára 1980-ban fordult elő, hogy a McLaren egy teljes szezonban nem szerzett dobogós helyezést, arra pedig a csapat első éve, 1966 óta nem volt példa, hogy az idényben az első négy közé sem kerüljenek a futamokon.
2013-ban azonban ez a helyzet, a wokingi alakulat a versenyképtelennek született és érdemben fejleszthetetlen MP4-28-assal két 5. helyet tud felmutatni a legjobbjaiként. A hétvégi szezonzárón persze még lehet javítani, Jenson Button szeretné, ha valahogy összejönne egy dobogó.
F1: Button dobogóval szépítene 1
F1: Button dobogóval szépítene 2

F1: Button dobogóval szépítene

F1: Button dobogóval szépítene

F1: Button dobogóval szépítene 4
Fotó megosztása:
F1: Button dobogóval szépítene 5


“Ha minden jól megy, Brazíliában még jó eredményünk lehet, reménykedhetünk a dobogóban. Szerintem már nem vagyunk annyira lemaradva, csak a Red Bull és Grosjean Lotusa van messze. De többiekkel szemben simán van esélyünk, ha jó hétvégénk lesz” – mondta 2009-es bajnok.
“Persze ha nem szerzünk dobogót, az sem változtat a jövő évi autón végzet munkánkon, de azért szép lenne így zárni az idényt. Egy jó eredmény, kettős pontszerzés nem messze az első háromtól, ez már elég lenne, de azért a célként a dobogót tűzzük ki.”
Az interlagosi remények ellenére Button már elsősorban 2014-re koncentrál: “A Brazil Nagydíj után rögtön visszarepülök Angliába, hogy nekilássunk a jövő évi autónak. Izgalmas időszak jön, lezárul a szezon és előre tekinthetünk. A szimulátoron már vezettem az új autót, és nagyon más, mindannyiunk számára kemény munkát hoz majd a tél, mire sikerül kiismernünk” – utalt a jövő évi radikális műszaki változásokra a pilóta.