A svájci Blick veterán F1-es szakírója, Roger Benoit úgy tudja, hogy Nico Hülkenberg jövője tisztázódott, a német pilóta elhagyja a Saubert és 2014-ben visszatér a Force Indiához, ahol 2011-ben tesztpilótaként, tavaly pedig versenyzőként szerepelt.
Benoit értesülése szerint a Force India rendezi a még 2012-ben elmaradt fizetés kérdését, 2014-re pedig 1,9 milliós bért ad a német pilótának, akinek rögtön előleget is utalnak.
F1: Hülkenberg leszerződött? 1
F1: Hülkenberg leszerződött? 2

F1: Hülkenberg leszerződött?

F1: Hülkenberg leszerződött?

F1: Hülkenberg leszerződött? 6
F1: Hülkenberg leszerződött? 7
F1: Hülkenberg leszerződött? 8
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg leszerződött? 9


Bár Hülkenberg régóta a Lotus első számú kiszemeltje volt, az enstone-i csapat nem tudott lépni, ugyanis nyár óta pénz helyett csak ígéreteket kapnak a 35 százalékos résztulajdonosként beszállni kívánó Quantum Motorsportstól.
A Quantum-ügy Hülkenberg figyelmét sem kerülte el: “Olyan régóta húzódik, hogy hitelét veszt már. Újra és újra csak halasztódik, ez ember lassan le is mond róla” – mondta nemrég.
Hétfőn a Lotus főnöke, Eric Boullier is elismerte, hogy a lassú ügymenet miatt valószínűleg le kell mondaniuk Hülkenbergről: 
“Szeretne hozzánk jönni, és mi is szeretnénk őt szerződtetni. Azt hiszem, Grosjeannal együtt a mezőny egyik legjobb párosát alkotnák, a tetejébe viszonylag olcsón, már ha szabad ilyet mondanom. De megértem a helyzetét, hiszen volt már rossz tapasztalata, amikor a Williams ejtette, és nem akar még egyszer ülés nélkül maradni. Szóval nem hibáztathatom, ha a késlekedésünk miatt végül máshova szerződik.”
Ha igaz a Force Indiá-s hír, akkor Pastor Maldonado lotusos igazolása lehet a következő lépés, a szponzori tízmilliókkal rendelkező venezuelai az enstone-iak második számú jelöltje.