Romain Grosjean az Amerikai Nagydíjon Sebastian Vettelt ugyan egyáltalán nem fenyegette, de a másik, Mark Webber vezette Red Bullt maga mögött tartva lett második. 
A francia pilóta öt futamon belül negyedik dobogós helyezését érte el, a 3., 3., 3., 4., 2. szériájával Vettel mögött a második legeredményesebb pilóta az elmúlt időszakban.
Tavaly Grosjean még sokat bukdácsolt, balesetekbe keveredett, Webber a Japán Nagydíj után ideggyengének, első körös örültnek bélyegezte, de Austin után immár ő is kalapot emelt:
F1: Grosjean úton a sztárság felé 1
F1: Grosjean úton a sztárság felé 2

F1: Grosjean úton a sztárság felé

F1: Grosjean úton a sztárság felé

F1: Grosjean úton a sztárság felé 34
F1: Grosjean úton a sztárság felé 35
F1: Grosjean úton a sztárság felé 36
F1: Grosjean úton a sztárság felé 37
F1: Grosjean úton a sztárság felé 38
F1: Grosjean úton a sztárság felé 39
F1: Grosjean úton a sztárság felé 40
F1: Grosjean úton a sztárság felé 41
F1: Grosjean úton a sztárság felé 42
F1: Grosjean úton a sztárság felé 43
F1: Grosjean úton a sztárság felé 44
F1: Grosjean úton a sztárság felé 45
F1: Grosjean úton a sztárság felé 46
F1: Grosjean úton a sztárság felé 47
F1: Grosjean úton a sztárság felé 48
F1: Grosjean úton a sztárság felé 49
F1: Grosjean úton a sztárság felé 50
F1: Grosjean úton a sztárság felé 51
F1: Grosjean úton a sztárság felé 52
F1: Grosjean úton a sztárság felé 53
F1: Grosjean úton a sztárság felé 54
F1: Grosjean úton a sztárság felé 55
F1: Grosjean úton a sztárság felé 56
F1: Grosjean úton a sztárság felé 57
F1: Grosjean úton a sztárság felé 58
F1: Grosjean úton a sztárság felé 59
F1: Grosjean úton a sztárság felé 60
F1: Grosjean úton a sztárság felé 61
F1: Grosjean úton a sztárság felé 62
F1: Grosjean úton a sztárság felé 63
F1: Grosjean úton a sztárság felé 64
Fotó megosztása:
F1: Grosjean úton a sztárság felé 65


“Jó dolog elnyerni a versenyzőtársak, a kollégák tiszteletét. Tavaly nem igazán tiszteltük a vezetése miatt, sokat hibázott az edzéseken, sokszor ütközött a futamokon, de mostanra ég és föld a különbség. Teljes hétvégéket rak össze már péntektől, nem csak villant néha valami jó köridőt, aztán a falban végzi, vagy jól kvalifikál, hogy aztán az első kanyarban ütközzön. Bízhatunk benne, hogy szép karrier vár rá – nehezen indult, de már túljutott ezen” – méltatta a lotusost az év végén távozó veterán. 
 
Grosjean is érzi, hogy sikerült változtatnia, elégedett a fejlődésével:
“A tavalyi év nem volt valami kellemes. Én voltam a legelégedetlenebb magammal, és a tetejébe aztán olvashattam, hogy még a többiek is szidnak olyasmikért, amiket nyilván nem szerettem volna tenni. De keményen dolgoztam, és az sem titok, hogy pszichológusom is van. Élvezem a közös munkát, és úgy gondolom, jobb ember és jobb versenyző is lettem.”
“Jól esik, hogy a többiektől szép dolgokat hallok, de leginkább arra vagyok büszke, amit elértem. A nehéz helyzetekben elhagyhatott volna az önbizalmam, feladhattam volna, de nem tettem. Még az idei év kezdete sem volt könnyű, de sikerült fordítanom, biztos vagyok benne, hogy a futamgyőzelem is a kanyarban van már.”
A Lotus csapatfőnöke, Eric Boullier a 2012-es problémák ellenére is kitartott Grosjean mellett, így most igazán elégedetten láthatja, hogy megtérül a megelőlegezett bizalma. 
F1: Grosjean úton a sztárság felé 66


“Mindig is tudtuk, hogy Romain villámgyors, sőt, néha talán gyorsabb is, mint kellene. De a családi élete kiteljesedésével (Grosjean tavaly nyáron megházasodott, idén pedig gyereke született – a szerk.) új szintre lépett az önbizalmát tekintve, és ennek a pályán is megvan az eredménye.”
“Kezd átkozottul jó versenyzővé válni, azt hiszem, pillanatnyilag a négy legjobb közé tartozik. Németországtól formába lendült, és bár kellett még egy kis finomhangolás, az idény második fele ragyogóan sikerült számára.”
“A jövő évet már más hozzáállással kezdi majd, és mi is másképp tekintünk rá. A változás Kimi Räikkönen távozásának és a családi hátterének kombinációjából adódott, sokkal magabiztosabbá vált. Talán ez a lökés kellett neki, hogy igazán felpörögjön” – magyarázta a francia szakember.