Nico Hülkenberg Austinban egy újabb szép eredménnyel, egy 6. hellyel bizonyította, hogy nagy kár lenne, ha 2014-ben nem szerepelne a Forma-1-ben.
A német pilóta a Lotus preferált jelöltje Kimi Räikkönen helyére, de az enstone-i csapat továbbra is várja az új befektető, a Quantum Motorsports pénzét, ha az nem jön meg hamarosan, akkor a PDVSA tízmillióit vivő Pastor Maldonadót igazolják. (Venezuelai hírek szerint már alá is írtak, és maga pilóta is azt nyilatkozta a hétvégén, hogy már tudja, hol versenyez jövőre.)
Hülkenberg és menedzsere, Werner Heinz a hétvégén többször is megfordult a Force Indiának otthont adó szállodában, egyértelmű, hogy az esetleges visszatérés is a pakliban van, de az elmúlt időszak jó eredményei alapján a Saubernél való maradás is reális lehetőség.
F1: Hülkenberg még mindig kivár 1
F1: Hülkenberg még mindig kivár 2

F1: Hülkenberg még mindig kivár

F1: Hülkenberg még mindig kivár

F1: Hülkenberg még mindig kivár 34
F1: Hülkenberg még mindig kivár 35
F1: Hülkenberg még mindig kivár 36
F1: Hülkenberg még mindig kivár 37
F1: Hülkenberg még mindig kivár 38
F1: Hülkenberg még mindig kivár 39
F1: Hülkenberg még mindig kivár 40
F1: Hülkenberg még mindig kivár 41
F1: Hülkenberg még mindig kivár 42
F1: Hülkenberg még mindig kivár 43
F1: Hülkenberg még mindig kivár 44
F1: Hülkenberg még mindig kivár 45
F1: Hülkenberg még mindig kivár 46
F1: Hülkenberg még mindig kivár 47
F1: Hülkenberg még mindig kivár 48
F1: Hülkenberg még mindig kivár 49
F1: Hülkenberg még mindig kivár 50
F1: Hülkenberg még mindig kivár 51
F1: Hülkenberg még mindig kivár 52
F1: Hülkenberg még mindig kivár 53
F1: Hülkenberg még mindig kivár 54
F1: Hülkenberg még mindig kivár 55
F1: Hülkenberg még mindig kivár 56
F1: Hülkenberg még mindig kivár 57
F1: Hülkenberg még mindig kivár 58
F1: Hülkenberg még mindig kivár 59
F1: Hülkenberg még mindig kivár 60
F1: Hülkenberg még mindig kivár 61
F1: Hülkenberg még mindig kivár 62
F1: Hülkenberg még mindig kivár 63
F1: Hülkenberg még mindig kivár 64
Fotó megosztása:
F1: Hülkenberg még mindig kivár 65


A brit Sky Sportsnak a Sauber csapatfőnöke, Monisha Kaltenborn azt mondta, hogy részükről 2014-ben is lenne helye Hülkenbergnek. A pilóta a futam után így reagált erre:
“Nos, ez jó hír, nemde? Az első, hogy a jövő évben is a Forma-1-ben legyek, aztán majd meglátjuk, olyan autót szeretnék, ami képes arra, amit tulajdonképpen most is csinálunk, azaz az erős pontszerzésekre, és nem bánnám, ha néha a dobogóra is felállhatnék. Szóval igen, a Sauber egyértelműen az egyik opció.”
“Nehéz, sőt lehetetlen megmondani, jövőre melyik autó lesz az élen, bár annyi biztos, hogy a nagyok a nagy pénzeikkel könnyebb helyzetben lesznek, még akkor is, ha esetleg rossz irányba indultak eredetileg, hiszen megvannak a forrásaik a visszakapaszkodáshoz.”
“Jövőm nem egészen csak az én döntésemen múlik, több csapattól is várok még válaszokat. Nehéz jósolgatni, inkább nem is tűznék ki határidőt, mert én magam sem tudom, hogy tartható-e vagy sem.”
Egy másik interjúban a német versenyző elmondta, hogy azért nem túl kellemes a várakozás és a bizonytalanság.
“Igen, egy kicsit frusztráló ez, nem könnyű a türelemjáték, fejben is nehéz, hogy jól teljesítsek a pályán, miközben fogalmam sincs a jövőről. Már egy hónappal ezelőtt szerettem volna tudni, mi lesz, de nem így alakultak a dolgok. De ez van, meg kell birkóznom vele. Csak annyit tehetek, hogy hozom az eredményeket a pályán.”
“Azt nem mondanám, hogy az F1-ből való kiesés miatt kell aggódnom. Egyszerűen csak nyitott szemmel, nyitott füllel kell járni, figyelni kell, hogy ne ússzon el a lehetőség – mert többféle lehetőség is van még. Igyekszem a lehető legjobb szerződést kötni a legjobb elérhető csapattal.”