Lewis Hamiltonnal csodát tett az Amerikai Nagydíjra kapott új kasztni, az angol legalábbis így érzi. Indiában és Abu-Dzabiban messze elmaradt csapattársától, Nico Rosbergtől, Austinban azonban erős negyedik helyet hozott a Mercedesnek, amellyel a konstruktőri második hely felé is nagy lépést tett a csapat.

F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű 1
F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű 2

F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű

F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű

F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton megtáltosodott, Rosberg keserű 5


“Az autó ég és föld volt ahhoz képest, mint Abu-Dzabiban, biztos vagyok benne, hogy ez az új váztól van” – mondta Hamilton. “Nagyon örülök, hogy néhány ponttal hozzájárulhattam a srácok boldogságához, egész évben kőkeményen dolgoznak. Volt egy egész jó időmérőm, előreléptem a versenyen, és még a gumikat is életben tartottam – hát, ez igen-igen elégedetté tesz.”

“Láttam, hogy Fernando közeledik, de végig vigyáztam a gumikra. Amikor elkezdte nyomni, én is reagáltam, ha egy tizedet hozott, én két tizedet tettem rá. Ha hármat hozott, akkor néggyel vágtam vissza. Nagyon-nagyon örülök, hogy erre képes voltam ma.” A negyedik hellyel Lewis Hamilton feljött harmadiknak a vb-pontversenyben, de a fix második Alonsót már nem érheti utol.

Nico Rosberg a kataszrofális időmérő (14. hely) után beért ugyan kilencediknek, de a német kicsit sem volt boldog. “Természetesen egyáltalán nem vagyok elégedett” – mondta Rosberg. “Az egész hétvégét tönkreteszi egy időmérős 14. hely.”

“Az egykiállásos stratégiák miatt a pályán kellett előzni. Ez tulajdonképpen rendben volt, jól is szórakoztam, de a kilencedik a hely az semmi, abszolút semmi. De ebből is tanulunk.”