Nico Rosberg már a Q2-ben kiesett az Amerikai Nagydíj időmérőjén, a német széttárt karokkal jelezte, hogy fogalma sincs, mi történt vele. Kézenfekvő megoldásként a gumikat vette elő.

F1: Rosberg teljesen elveszett 1
F1: Rosberg teljesen elveszett 2

F1: Rosberg teljesen elveszett

F1: Rosberg teljesen elveszett

F1: Rosberg teljesen elveszett 4
Fotó megosztása:
F1: Rosberg teljesen elveszett 5


“Komoly problémáim voltak ma a gumik felmelegítésével” – mondta Rosberg. “Nagy csalódás, hogy nem jutottam be a Q3-ba. Minden arról szólt, hogy az adott körülmények között megtaláljuk a helyes kompromisszumokat, ami nem volt könnyű: a kemény gumik a viszonylag puha felületű pályán okoztak néhány meglepetést.”

“Holnap elvileg melegebb lesz, ami javít majd valamit a helyzeten, de távolról sem ideális, hogy ennyire hátulról kell indulnom. Az edzéseken sokat dolgoztunk a versenytempón, szóval ez elvileg rendben lesz.”

A korábban rejtélyes hibákra panaszkodó Lewis Hamilton Mercedesén két repedést is találtak az amerikai hétvége előtt, így az angol teljesen új kasztnit kapott Austinra. Ezzel is csak ötödik lett.

“Az autó gyors, az egyensúlyom rendben volt, de nem tudtuk munkára bírni a gumikat” – magyarázta Hamilton. “A pálya teljesen másmilyen volt, mint a reggeli szabadedzésen, főleg hátul fújt a szél, és ez befolyásolta az autó viselkedését.”

“Az edzéseken nagyon erősnek éreztem az autót, bízom benne, hogy a beállításaink jók a versenyre. Jól kell rajtolnom, és ha ez sikerül, akkor mehetünk a dobogóért.”