A hét elején jelentették be, hogy a Ferraritól nyolc év után távozó Felipe Massa 2014-ben a Williamsnél, Pastor Maldonado helyén folytatja a Forma-1-es pályafutását.
A brazil veterán Austinban csütörtökön természetesen nem kerülhette el az új helyzetre vonatkozó kérdéseket. 


“Nem csak a Lotusszal tárgyaltam, tárgyaltam a Williamsszel, a Force Indiával és a McLarennel is. De mindent egybevetve, a jövőt is tekintetbe véve egyre inkább meggyőződésem, hogy a Williams volt a jó választás. Talán a McLaren is jó döntés lett volna, de a McLarennél más irányba indultak. Szóval úgy látom, hogy a Williams a legígéretesebb csapat a jövőt tekintve, őszintén hiszem ezt.”
A Williams idén persze története legsiralmasabb idényét szenvedi, a nagy múltú csapat mindössze egyetlen pontot szerzett 17 futam alatt. Massa szerint 2014 nagyon más lehet majd.
“Nagyon nehéz időszak, nagyon nehéz szezon ez a Williamsnek, de annyi változás történik a csapatnál, annyi új ember dolgozik a jövő évi autón, emellett pedig új szabályok is jönnek jövőre. Minden más lesz.”
“Mercedes motorjuk lesz, aminek nagyon örülök, mert sokan nagyon jókat mondanak róla. Az aerodinamika is fontos marad persze, de a jövő évre azon is változtat a csapat. És tényleg, nagyon igyekeznek újra versenyképessé válni, így még versenyzőt is cseréltek.”
“Nagyon sok minden változik a csapatnál, a változások pedig nem csak a jövő év, hanem a továbbiak tekintetében is izgalmasak lehetnek.”