Noha sokáig úgy nézett ki, hogy Jean Todt számára nem lesz sétagalopp az idei FIA-elnökválasztás, a francia végül ellenjelölt nélkül futhat neki a szavazásnak. David Wardnak nem sikerült összeszednie a szükséges támogatást az induláshoz, így Todt újabb négy évet tölthet a szervezet élén.

F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele 1
F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele 2

F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele

F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele

F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele 4
Fotó megosztása:
F1: Bedobta a törölközőt Todt ellenfele 5


Ward hivatalos levélben már jelezte a visszalépést, ebben rámutatott a választási rendszer gyengeségeire. Ward az udvarias hangvételű levélben nehezményezi, hogy a rendszer nem tette lehetővé számára az indulást (túl nehéznek bizonyult az előírt mennyiségű regionális alelnök összeszedése), holott már húsz évet töltött el a szervezet kötelékében. Ward ezt felülvizsgálatra érdemesnek látja, de gratulált Todtnak az újabb ciklushoz.

Egy ideje már sejteni lehetett, hogy Ward nehezen tud összeszedni annyi ajánlást, amennyi az induláshoz szükséges, Todt ugyanis nagyon aktívan gyűjtötte a támogatókat különböző hivatalos útjai alatt.

Ward a levelében jelezte, hogy az átláthatóságot és a demokráciát tartotta volna elsődlegesen szem előtt, ha FIA-elnök lehetett volna. Az indulást azért vállalta, mert az FIA éveken át adós maradt egy igazi reformmal.