Miután vasárnap kiderült, hogy Kimi Räikkönen versenyzés helyett a hátsérülés kezeltetésével tölti a következő heteket, a Lotus kénytelen pótlást keresni az Amerikai és a Brazil Nagydíjra.
A csapatnál ott van a tartalékos – de F1-es versenytapasztalattal nem rendelkező – Davide Valsecchi, de helyette előbb a jövőre kiszemelt Nico Hülkenbergnek ajánlották a helyet, majd miután a német visszautasította a lehetőséget, Heikki Kovalainen lépett elő favorittá.
F1: Kovalainen kapja a Lotust? 1
F1: Kovalainen kapja a Lotust? 2

F1: Kovalainen kapja a Lotust?

F1: Kovalainen kapja a Lotust?

F1: Kovalainen kapja a Lotust? 4
Fotó megosztása:
F1: Kovalainen kapja a Lotust? 5


Szerda délutánra német, finn és brit források is tényként közlik, hogy az enstone-i csapat a volt Renault-, McLaren- és Caterham-versenyzőt választotta. Kovalainen idén nem indult versenyen, de a Caterhemnél tesztelt és több szabadedzésen is vezetett, emellett ismeri is az alakulatot, hiszen 2007-ben náluk mutatkozott be.
A finn Mika Salo, aki 1999-ben nagyon hasonló helyzetben ugrott be a Ferrarihoz a lábtörést szenvedett Michael Schumacher helyére, már két nappal ezelőtt Kovalainenért lobbizott.
“Gondolkodtam a dolgon, és szerintem Heikki megszerzése lenne a jó megoldás. Tapasztalt, sokat vezetett már, és a legutóbbi versenyen is dolgozott a szabadedzésen. Valsecchi valószínűleg nem tudna sokat produkálni egy számára ismeretlen pályán, Heikki viszont vezetett már Austinban, a Caterhamben ugyanúgy Renault motor van, mint a Lotusban, szóval ha csapatfőnök lennék, én őt választanám Valsecchi helyett” – magyarázta Salo.