A Mercedes gyári csapata első három évében csak a középmezőny elejéhez tartozott, a konstruktőri 4-5. hely jutott számukra. 
Idén összekapták magukat, Lewis Hamilton egy, Nico Rosberg pedig két futamot is nyert, nyáron már a konstruktőri bajnokság második helyére léptek előre, azonban a Ferrarit nem tudták egyértelműen leszakítani, két futammal a vége előtt a különbség csak 11 pontocska. 
F1: A végső csatára készül a Mercedes 1
F1: A végső csatára készül a Mercedes 2

F1: A végső csatára készül a Mercedes

F1: A végső csatára készül a Mercedes

F1: A végső csatára készül a Mercedes 4
Fotó megosztása:
F1: A végső csatára készül a Mercedes 5


Az év végén valószínűleg távozó csapatfőnök, Ross Brawn szerint most, Austinban és aztán Brazíliában kell megmutatniuk, hogy 2013 tényleg az áttörés éve volt számukra.
“Végtelenül fontos számunkra a szezon utolsó két versenyen, a végeredmény dönti majd el, hogyan értékelhetjük a szezont. Az indiai és abu-dzabi erős hétvégék lendületet adtak, sikerült stabilizálni a konstruktőri pozíciónkat, de még semmit sem vehetünk biztosra” – mondta a csapat hivatalos futamelőzetesében. 
A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szerint a kulcs az autó versenyteljesítményének javítása, ugyanis hiába a jó időmérős tempó, ha vasárnap visszaesnek – Lewis Hamilton mostanában nagyon küszködött emiatt.
“Az elmúlt két verseny lendületet adott a csapatnak, eredményesebbek voltunk a közvetlen riválisunknál, megmutattuk, hogy mennyire akarjuk a konstruktőri második helyet. Ez az egyértelmű cél, Abu-Dzabi óta pedig keményen dolgoztunk, hogy az utolsó fordulókra verseny-képesebb csomagot adjunk a pilóták alá.”