A Mercedes gyári csapata első három évében csak a középmezőny elejéhez tartozott, a konstruktőri 4-5. hely jutott számukra. 
Idén összekapták magukat, Lewis Hamilton egy, Nico Rosberg pedig két futamot is nyert, nyáron már a konstruktőri bajnokság második helyére léptek előre, azonban a Ferrarit nem tudták egyértelműen leszakítani, két futammal a vége előtt a különbség csak 11 pontocska. 


Az év végén valószínűleg távozó csapatfőnök, Ross Brawn szerint most, Austinban és aztán Brazíliában kell megmutatniuk, hogy 2013 tényleg az áttörés éve volt számukra.
“Végtelenül fontos számunkra a szezon utolsó két versenyen, a végeredmény dönti majd el, hogyan értékelhetjük a szezont. Az indiai és abu-dzabi erős hétvégék lendületet adtak, sikerült stabilizálni a konstruktőri pozíciónkat, de még semmit sem vehetünk biztosra” – mondta a csapat hivatalos futamelőzetesében. 
A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff szerint a kulcs az autó versenyteljesítményének javítása, ugyanis hiába a jó időmérős tempó, ha vasárnap visszaesnek – Lewis Hamilton mostanában nagyon küszködött emiatt.
“Az elmúlt két verseny lendületet adott a csapatnak, eredményesebbek voltunk a közvetlen riválisunknál, megmutattuk, hogy mennyire akarjuk a konstruktőri második helyet. Ez az egyértelmű cél, Abu-Dzabi óta pedig keményen dolgoztunk, hogy az utolsó fordulókra verseny-képesebb csomagot adjunk a pilóták alá.”